Ce se poate întâmpla dacă nu te speli?

Te-ai întrebat vreodată ce se poate întâmpla dacă nu te speli? Iată câteva dintre posibilele consecințe ale lipsei de igienă corespunzătoare!
  • Publicat:
Ce se poate întâmpla dacă nu te speli?
Ce se poate întâmpla dacă nu te speli? sursa foto: shutterstock

Igiena personală este percepută corect de către majoritatea dintre noi, dar te-ai gândit vreodată ce s-ar întâmpla cu corpul tău dacă ai înceta să-l speli? Probabil că îți vin în minte părul gras și un miros corporal neplăcut, dar există o mulțime de alte efecte secundare și consecințe ale acestei lipse igienice.

Apar mai multe bacterii

Există o mulțime de bacterii deja prezente în corpul uman și suntem expuși la și mai multe în mod constant. În cazul în care nu te speli, vei fi expus la bacterii în proporții mai mari decât în cazul în care te speli regulat.

Mirosul corporal

Toată lumea va sinți mirosul tău corporal, inclusiv tu. Toate bacteriile care se dezvoltă suplimentar se vor hrăni cu proteinele corpului tău și cu acizii grași esențiali de la suprafață, eliminând, în același timp, un gaz care nu miroase prea plăcut.

Nu contează dacă stai izolat și nu ai contact cu alte persoane. Chiar dacă nu deranjezi persoanele din jurul tău, bacteriile tot vor fi prezente și îți vor afecta organismul. În cazul în care ești nevoit să iei contact cu diferite persoane, asigură-te că faci baie regulat astfel încât să nu creezi disconfort în jurul tău.

Păr cu aspect neplăcut

Dacă nu-ți faci baie, probabil că vei avea parte doar de zile cu aspect de păr neplăcut. Sebumul în exces produs de părul tău și mătreața vor face ca părul tău să capete un aspect murdar.

Mâncărimi ale pielii

Dacă nu te speli pe corp, uleiul natural se va amesteca cu bacteriilecu care intri în contact pe tot parcursul zilei, iar acest lucru se va resimți prin senzațiile greu de evitat de mâncărime. Te vei trezi că te scarpini tot timpul din cauza senzației de mâncărime.

Picioare murdare

Infecțiile fungice se pot răspândi cu ușurință la nivelul membrelor inferioare. Acum imaginează-ți că nu le speli. Din nou, mirosul va fi destul de dezgustător și cu siguranță nu dorești să ai parte de el.

Iritații și pete pe piele

Sebumul în exces, amestecat cu transpirație și murdărie, îți poate irita cu adevărat pielea. Acest lucru se poate manifesta într-o mare varietate de moduri, inclusiv prin apariția petelor cu aspect neplăcut.

Riscuri crescute ale infecțiilor

Dacă nu faci baie, te expui la un risc mai mare de infecții cauzate de bacterii și ciuperci, care se dezvoltă de obicei în zonele calde și umede ale corpului.

Erupții cutanate în zona inghinală

Este de la sine înțeles că părțile intime dezvoltă un miros puternic dacă nu sunt spălate. Pe lăngă acesta, puteți dezvolta tot felul de probleme, inclusiv infecții de tip candida. Ca să nu mai vorbim că mâncărimea nu va ezita să apară și poate fi însoțită de durere.

Impact psihologic

A nu te spăla poate avea într-adevăr un impact asupra sănătății tale mintale. Nu numai că te va face să te simți murdar, dar uneori un duș sau o baie îți pot oferi cu adevărat impuls suplimentar de care ai nevoie.

Te poți îmbolnăvi

În timp ce corpul tău are mecanismele sale de protecție, fără duș, acesta se va expune mai mult la un număr mai mare de microorganisme care pot pătrunde în corpul tău prin locuri precum gura și ochii. Drept urmare, s-ar putea să te îmbolnăvești.

Pete de murdărie

Știi acele linii de bronz pe care oamenii le obțin atunci când corpul lor este expus la soare, dar pielea care este acoperită nu se bronzează? Ei bine, petele de murdărie sunt similare.

Celule moarte ale pielii

Spălatul ne ajută să scăpăm de celulele moarte ale pielii. În fiecare zi, îndepărtăm undeva între 30-40 de milioane de celule. Acum imaginează-ți câte straturi se vor forma pe corpul vostru dacă nu faceți baie.

Surse: starsinsider.com, msn.com, heatandplumb.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan