Ce să știi despre Helicobacter Pylori, bacteria care îți afectează stomacul

  • Publicat:
Ce să știi despre Helicobacter Pylori, bacteria care îți afectează stomacul
Sursa foto: shutterstock

Infecția cu Helicobacter Pylori în stomac este una dintre cele mai importante cauze ale bolilor gastrice. Există, însă, anumite alimente pe care medicii le recomandă pentru combaterea bacteriei. Iată care sunt acestea!

Helicobacter Pylori este o bacterie care se depune în mucoasa stomacului și care, de regulă, provoacă gastrită. În alte cazuri, poate duce și la probleme mult mai grave, precum ulcerul, anemia, diabetul sau cancerul de stomac.

Atunci când se confirmă infecția, medicul îți poate prescrie tratament cu antibiotic pentru a o elimina sau medicamente pentru a-ți proteja stomacul și a reduce producția de acid. În afara acestora, există și câteva alimente  care pot contribui simțitor la sănătatea stomacului tău.

Citește și: Helycobacter Pylori – ce este și ce boli poate provoca. Explică dr. Tatiana Popescu

Alimente recomandate pentru combaterea bacteriei Helicobacter Pylori

Legumele crucifere

Conopida, varza albă și cea roșie, broccoli – toate acestea sunt surse excelente de izotiocianați, compuși cu proprietăți anticancerigene. Nu ezita să le consumi dacă te confrunți cu această bacterie necruțătoare.

Semințele de chimen

Studiile au demonstrat că semințele de chimen negru sunt extrem de eficiente din punct de vedere medical împotriva diferitelor boli precum: boli neurologice și mentale, tulburări cardiovasculare, cancer, diabet, afecțiuni antiinflamatorii sau infertilitate, precum și diferite boli infecțioase datorate infecțiilor bacteriene, fungice, parazitare și virale.

Turmericul

Curcumina, principalul ingredient activ din turmeric, are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, antiapoptotice, antitumorale și antimestatice. Astfel, ea poate reduce simțitor inflamația din stomac cauzată de H. Pylori.

Probioticele

Varza murată, chefirul sau kombucha – toate acestea prezintă proprietăți antibacteriene. Astfel, lupta cu succes împotriva infecțiilor din corp, printre care și cea cu H. Pylori.

Zincul

Potrivit experților, bacteria H. Pylori se dezvoltă cel mai lesne în mucoasele stomacale în care nivelul de zinc este unul scăzut. Deci, este indicat să consumăm zinc nu doar pentru tratarea, dar și pentru prevenția infecției cu această bacterie.

Alimente bogate în zinc: ciuperci, spanac, broccoli, năut, linte, fasole, semințe, nuci și cereale integrale, citrice (portocale, lămâie, grapefruit).

Fierul

Pentru a împiedica dezvoltarea bacteriei, specialiștii recomandă consumul alimentelor bogate în fier (spanac, carne, ficat și organe leguminoase, semințe de dovleac sau quinoa).

Citește și: Cum se depistează infecția cu Helicobacter Pylori și ce regim se recomandă? Răspunde dr. Tatiana Popescu

Surse: Mayo Clinic, Cleveland Clinic, WebMd

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân