Căderea părului: ce boli poate ascunde

În mod normal, un om pierde, în medie, până la 50-100 de fire de păr pe zi. Iată ce boli poate implica căderea părului și ce ai de făcut în acest sens.
27.10.2021
Căderea părului: ce boli poate ascunde
Foto: shutterstock

În mod normal, un om pierde, în medie, până la 50-100 de fire de păr pe zi. Tu cum ești? Te situezi în limitele normale sau bifezi mai mult de 100 de fire pe zi? Atunci, probabil că e nevoie sa investighezi ce te macină și cum te afectează stresul. Sau alte probleme și afecțiuni. Iată ce boli poate implica căderea părului.

Căderea părului: cu ce boli te poți confrunta?

„Una dintre cauzele frecvente ale căderii părului este alimentația defectuoasă sau săracă în vitamine, minerale și proteine”, spune Alina Rău, Lead Trainer Nioxin România.

Mai multă atenție la alimentație! Ba poate de un regim de slăbire mai mult sau mai puțin drastic. Ceea ce se traduce printr-o cădere și mai accentuată a părului. Știi de ce? Pentru că anemiile și avitaminozele pun în pericol folicul de păr. Adică o rădăcină mai slabă a firului de păr și o cădere și mai accentuată a acestuia. Și asta nu e tot. Diabetul și dezechilibrele tiroidei pot provoca schimbări hormonale în organism. Mai exact, conduc la o cădere puternică a părului.

Și, dacă vrei să crezi că lista bolilor care pot genera căderea părului se oprește aici, atunci nu te grăbi să tragi concluzii. Mai trece la catastif și dermatica seboreică. Completată de stres și de teama căderii părului. De unele retețe de frumusețe prea agresive, aplicate după ureche. Și fără să ții cont de sfatul specialistului.

„Azi, mai mult decât oricând, e nevoie să te asiguri că folosești produse de îngrijire adaptate tipului tău de păr. Azi, poți alege game cosmetice profesionale care combat căderea părului”, adaugă specialista.

Cel mai nou articol Video:
Dr. Adriana Lucia Celebidache: tratamente dentare pentru o ocluzie (mușcătură) corectă