HMD135829P – Instrumentul medical care combină mai multe funcții! (P)

  • Publicat:
HMD135829P - Instrumentul medical care combină mai multe funcții! (P)

Situaţia din ultimul an ne-a demonstrat încă o dată cât de importante sunt instrumentele medicale şi echipamentele de protecţie în lupta cu virusurile, bacteriile şi diferitele afecţiuni. Desigur, la fel de importantă este şi priceperea celor care le manevrează, însă atunci când beneficiezi de cele mai bune echipamente şi instrumente, munca devine mult mai uşoară şi economiseşti timp, indiferent că ne referim la domeniul medical, la domeniul construcţiilor sau altă ramură industrială.

În continuare vom discuta despre HMD135829P – un led multifuncţional care combina mai multe funcţii şi instrumente, precum: STETOSCOP, OTOSCOP şi OFTALMOSCOP.

Acest instrument multifuncţional îi permite medicului să efectueze nenumărate examene folosind un singur instrument. Astfel, HMD135829P poate fi folosit atât pe post de stetoscop, otoscop, audiometru, oftalmoscop, dar și multe alte instrumente ce pot fi combinate şi folosite cu mare uşurinţă.

Ce este un stetoscop?

Stetoscopul este un dispozitiv medical folosit atât de medici, cât şi de asistente pentru verificarea inimii şi a plămânilor. Aceste verificări, numite şi ascultări, permit specialiştilor din domeniul medical să audă cu uşurinţă dacă inima sau plămânii unui om funcţionează în mod corect.

În cazul în care sunetul nu este unul curat, specialistul va recomanda pacientului investigaţii suplimentare. Folosind un astfel de dispozitiv, cel care îl manevrează poate auzi diverse sunete, precum: sunete respiratorii, sunete cardiace, sunete pleurale, sunete uterine ori fetale, sunete arteriale ori venoase şi aşa mai departe.

Inventat de Rene Laennec, savant francez, stetoscopul a devenit în scurt timp un instrument de nelipsit din dotarea medicilor. Primul prototip arata ca un telescop folosit de piraţi. Însă, stetoscopul într-o formă apropiată de cel pe care îl cunoaştem astăzi a apărut în anul 1855 şi a fost inventat de Golding Bird cu scopul de a oferi mai mult confort medicilor, dar şi pacienţilor.

Cuvântul stetoscop provine din greaca veche, mai precis: stethos se traduce în limba romana drept piept; iar skopos se traduce drept observator.

Este important să ştii faptul că stetoscoapele pot fi de mai multe tipuri, mai precis putem discuta despre:

  • Stetoscop acustic – cel mai cunoscut tip de stetoscop;
  • Stetoscop electronic;
  • Stetoscop fetal;
  • Stetoscop doppler.

În ziua de astăzi, stetoscoapele sunt, fără dar şi poate, cele mai recunoscute echipamente medicale, iar acest lucru se datorează şi faptului că sunt des regăsite în filme şi desene animate. Însă, tehnologia evoluează de la o zi la alta, iar astăzi vorbim de HMD135829P un echipament cu multiple funcţii.

Dacă mai devreme ne-am lămurit şi am aflat ce este stetoscopul, hai să discutăm şi despre celelalte instrumente.

Ce este un otoscop?

Otoscopul este un instrument medical care nu trebuie să lipsească sub nici o formă dintr-un cabinet ORL, căci rolul acestuia este vital în examinarea urechii. Otoscopul permite examinarea corectă a afecţiunilor urechii şi timpanului.

Acest instrument de mici dimensiuni, compus dintr-un cap luminos, o lupă şi un specul interschimbabil a fost inventat tot de un francez, mai precis de Jean-Pierre Bonnafont în anul 1834.

Ce este un oftalmoscop?

Oftalmoscopul este un instrument optic ce proiectează pe retină un fascicul luminos care permite observarea zonei luminate. Mai precis, acesta permite examinarea globului ocular, şi anume: retina, coroida şi papila nervului optic.

Deşi acest dispozitiv medical a fost inventat de Charles Babbage în anul 1847, nu s-a bucurat la acea vreme de popularitatea pe care o merită. Astfel, în anul 1851 a fost reinventat de Hermann von Helmholtz şi abia atunci i s-au recunoscut beneficiile şi utilitatea.

Dar hai să ne întoarcem la dispozitivul nostru, mai precis la HMD135829P şi să aflăm mai multe detalii despre acest produs.

Avantajele pe care le aduce folosirea dispozitivului HMD135829P sunt:

  • Dispozitiv uşor de folosit;
  • Instrumentele des folosite în timpul unui examen sunt la îndemâna specialistului;
  • Ideal atât pentru medicul generalist, cât şi pentru student ori terapeutul ocupaţional;
  • Dispozitiv realizat din materiale de înaltă calitate.

Iată şi funcţiile pe care acest dispozitiv le poate îndeplini cu succes:

  • Stetoscop;
  • Oftalmoscop – cu lumină reglabilă şi filtru verde;
  • Otoscop – ce poate fi utilizat cu specule de la diferite branduri;
  • Audiometru;
  • Ciocan reflex;
  • Etrier de măsurare;
  • Diapozitiv electronic;
  • Speculul nazal;
  • Compartiment de depozitare pentru benzi de testare fluoresceină;

De asemenea, cu ajutorul acestuia se pot realiza diferite controale, precum:

  • Examen de piele;
  • Discriminare în două puncta;
  • Testul Babinski.
  • Screeningul neuropatiilor periferice;
  • Testul Weber;
  • Testul Rinne.

Dispozitivul mai prezintă şi filtru albastru necesar in timpul examenului fluoresceinei. De asemenea, acesta mai permite şi afișarea ritmului cardiac şi poate lumina gâtului si are suport pentru depresorul limbii.

Folosirea şi întreţinerea stetoscopului

Dacă nu eşti cadru medical, ci pacient trebuie să ştii că examinarea cu un stetoscop nu doare căci este noninvazivă, însă extrem de utilă. Un astfel de control poate identifica o posibilă problemă la inimă ori plămâni.

Dacă foloseşti zilnic un astfel de stetoscop deja ştii că el trebuie curăţat şi dezinfectat după fiecare utilizare pentru a împiedica răspândirea infecţiei de la un pacient la un altul. De asemenea, el trebuie manevrat cu grijă pentru a împiedica deteriorarea lui. Să nu uităm că acesta necesită o curăţare periodică.

În ziua de astăzi, cu toţii recunoaştem stetoscopul căci el a devenit unul dintre simbolurile profesiei medicale, poate chiar cel mai recunoscut instrument. Însă, tehnologia evoluează şi cadrele medicale din întreaga lume ar trebui să beneficieze de cele mai bune şi moderne instrumente şi echipamente medicale. Astfel încât munca medicilor să fie uşurată, iar viaţa pacienţilor salvată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ce este Terapia PRP în sfera genitală
Ce este Terapia PRP în sfera genitală
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân