Băuturi alcoolice pe care trebuie să le consumi cu moderaţie în această vară

Băuturile alcoolice fac parte din „meniul de distracţie” al verii şi sunt nelipsite la ieşirile cu prietenii. Totuşi, căldura specifică sezonului estival nu face casă bună cu alcoolul!
02.07.2020 | Paula Rotaru

Pentru majoritatea bărbaţilor, băuturile alcoolice fac parte din „meniul de distracţie” al verii şi sunt nelipsite la ieşirile cu prietenii.

Totuşi, căldura specifică sezonului estival nu face casă bună cu alcoolul, pentru că, se ştie, acesta deshidratează extrem de rapid şi intensifică senzaţia de sete, determinând un consum şi mai mare de alcool, care poate avea efecte extrem de nocive asupra organismului.

Poate că sună ciudat, însă încercaţi să respectaţi o regulă esenţială: beţi o bere, un pahar cu vin etc. abia după ce v-aţi potolit setea cu apă, pentru că acesta este singurul lichid care vă potoleşte setea cu adevărat şi vă înlocuieşte electroliţii pierduţi prin transpiraţie.

Sau, dacă doriţi ca efectele alcoolului să nu vi se urce la cap, beţi un pahar cu apă după fiecare băutură alcoolică. Această metodă nu numai că va menţine echilibrul hidric al organismului, ci va preveni şi stările de mahmureală de a doua zi, oferindu-i corpului suficient timp pentru a procesa alcoolul consumat.

Vezi în GALERIA FOTO care sunt băuturile alcoolice preferate de bărbaţi în această perioadă şi cum pot fi ele consumate fără efecte negative asupra organismului.

Pagina 1 din 2