Anorexia: 9 semne că suferi de această tulburare alimentară

Află care sunt semnele și simptomele pe care le are o persoană care se confruntă cu anorexia, de la obsesia pentru calorii, la schimbările de dispoziție.
  • Publicat:
Anorexia: 9 semne că suferi de această tulburare alimentară
Anorexia: 9 semne că suferi de această tulburare alimentară

Anorexia nervosa, cunoscută și ca anorexie, este o tulburare alimentară serioasă în care o persoană adoptă o metodă nesănătoasă și extremă pentru a scădea în greutate sau pentru a evita acumularea kilogramelor în plus.

Anorexia: semne și simptome

Vărsături pentru menținerea greutății. Vărsăturile sunt o practică prn care se induce starea de vomă sau folosirea anumitor medicamente pentru reducerea caloriilor, evitaeea absorbției almentelor și pierderea în greutate.

Obsesia pentru alimente, calorii și diete. Preocuparea excesivă în privința alimentelor pe care le consumi este un semn al anorexiei. Practicile inlud eliminarea anumitor grupe de alimente, deoarece se consideră că acestea pot duce la creșterea în greutate.

Schimbările emoționale și de dispoziție. Schimbările de dispoziție sunt un simptom al anxietății, depresiei, perfecționismului și impulsivității. Toate acestea definesc o persoană care suferă de anorexie. Aceste caracteristici pot fi cauzate de dezechilibrul hormonal sau deficitul de nutrienți.

O imagine distorsionată asupra propriului corp. Anorexia presupune și o percepție diferită asupra propriului corp și dimensiunii lui. În plus, această practică de a verifica întotdeauna dimensiunea și numărul de kilograme nu face altceva decât să te facă mai restrictiv în privința alimentelor pe care le consumi.

Excerciții în exces. Antrenamentul fizic în exces este un simptom comun pentru anorexie, iar persoanele care suferă de această tulburare alimentare se simt vinovați atunci când sar peste un antrenament sau nu ajung la sală.

Refuzul de a mânca sau negarea senzației de foame. Frica constantă de a nu se îngrășa poate produce anorexie, motiv pentru care apare și refuzul de a mânca sau negarea senzației de foame.

Dezvoltarea anumitor obiceiuri alimentare. Anorexia poate duce la diferite obiceiuri alimentare care presupun controlul alimentelor consumate.

Abuzul de alcool sau droguri. Anorexia poate duce la abuzul de alcool sau anumite droguri care ajută la scăderea consumului de mâncare sau calmarea anxietății în rândul persoanelor care se tem de ideea de mânca.

Pierderea în greutate în exces. Scăderea în exces în greutate este un semn major al anorexiei. Mai exact, greutatea corporală scade sub 15% față de greutatea pe care ar trebui să o aibă o persoană în funcție de vârstă, înălțime sau indicele masei corporale sau indicele masei corporale 17.5.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân