Ai ochii uscați? Încearcă aceste remedii mai puțin cunoscute

Care sunt cele mai eficiente remedii pentru ameliorarea simptomelor ochilor uscați și tratarea acestui sindrom.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ai ochii uscați? Încearcă aceste remedii mai puțin cunoscute
Envato

În sezonul rece (iarna și o mare parte din primăvară) ochii pot suferi mai mult decât în celelalte sezoane, iar cel mai comun simptom se manifestă prin senzația de uscăciune a ochilor.

Sindromul ochilor uscați apare atunci când producția glandelor lacrimale este insuficientă sau insuficient de consistentă. Nisip în ochi, mâncărimi, senzația de arsuri sau chiar durere pot fi unele dintre simptomele ochilor uscați.

Pentru a afla care sunt cauzele ochilor uscați citește Ai ochii uscați? Iată care pot fi cauzele și ce soluții ai!

Printre numeroasele remedii, azi trecem în revistă câteva dintre cele mai puțin cunoscute, dar eficiente metode de a stimula producția lacrimală.

Remedii mai puțin cunoscute pentru tratarea ochilor uscați

Miere

Mierea contribuie la reducerea inflamației oculare, vindecă infecțiile ochilor și îmbunătățește vederea în general.

Amestecă miere cu apă caldă și spală-te pe ochii în fiecare seară înainte să mergi la culcare.

Acupunctura

Poate nu te-ai fi gândit că între acupunctură și ochi există așa o mare legătură, dar mai multe studii au demonstrat că acupunctura, chiar și cea tradițională este extrem de eficientă în creșterea volumului de lacrimi în cazul persoanelor cu ochi uscați, și la ameliorarea simptomelor.

Suplimente cu antioxidanți

Antioxidanții care se regăsesc în alimente precum mazăre, broccoli, avocado contribuie la sănătatea retinei și la sănătatea ochilor în general.

Dietă bogată în acizi grași esențiali

Acizii grași esențiali sunt puternice resorturi pentru funcționarea corectă a întregului metabolism. Nucile, tonul, somonul, păstrăvul, sardinele, macro-ul, creveții, stridiile sunt bogate în acizi grași esențiali și ajută chiar în prevenirea altor afecțiuni oculare precum cataracta.

Cofeina

Dacă nu suferi de o altă afecțiune oculară, cofeina poate stimula producția de lacrimi și, implicit, poate ameliora senzația de ochi uscați.

Respirația abdominală

Studii realizate de-a lungul timpului au demonstrat că respirația abdominală, timp de 3 minute, a îmbunătățit volumul lacrimal în cazul femeilor sănătoase.

Hidratarea

Cumva intuitiv, orice faci pentru hidratarea organismului, contribuie și la ameliorarea simptomelor ochilor uscați. Descoperă 6 metode de hidratare eficiente.

Citește și: De ce nu e bine să folosești picături de ochi în fiecare zi. Uneori pot masca o infecție cu una dintre cele mai „încăpățânate” bacterii

Citește și: Cum să îți menții sănătatea ochilor în era digitală

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan