Adevăratul motiv pentru care multe femei poartă mărimea greșită la sutien

Mărimea greșită a sutienului poate avea repercusiuni asupra sănătății femeilor.
  • Publicat:
Adevăratul motiv pentru care multe femei poartă mărimea greșită la sutien
sursa foto: envato

Aproape 80% din femei poartă mărimea greșită la sutien, iar experții cred că acestea nu știu exact cum să-și cumpere mărimea potrivită. În cadrul unui studiu, femeile au mărturisit că pur şi simplu nu ştiu ce număr poartă la sutien sau că măsura lor se găseşte destul de greu pe piaţă.

De ce poartă femeile mărimi greșite la sutiene

Jené Luciani Sena, autoarea cărții „Cartea sutienului: un ghid intim pentru găsirea sutienului, îmbrăcămintei modelate, costumului de baie și altele potrivite” a declarat că femeile care au probat sutiene în cadrul testului și-au ales din prima dimensiunea greșită.

Dacă nu știați până acum, mărimile sutienului nu sunt standardizate, deoarece sunt „proprietatea unei mărci”, a explicat Stephanie Muhlenfeld, un designer care a proiectat sutiene pentru Victoria’s Secret, Nike și alte mărci de top din lume.

Drept urmare, consumatorilor le este aproape imposibil să-și găsească mărimea potrivită atunci când merg în magazin. De aceea, majoritatea femeilor aleg să rămână cu primul sutien pe care îl probează.

Mai mult de atât, dimensiunea sânilor variază de-a lungul vieții unei femei. Pentru unele femei, dimensiunea sânilor se schimbă și pe parcursul ciclului menstrual, dar și în urma unei nașteri.

Mărimea sutienului vă poate afecta sănătatea

Purtarea sutienului cu mărimea potrivită nu este doar o chestiune de aspect și de confort. Alegerea sutienului greșit poate duce la o serie de probleme de sănătate. Dacă nu este ales în mod corect, sutienul poate cauza o mulțime de neplăceri. Experții subliniază că un sutien nepotrivit poate provoca dureri mari la nivelul sânilor.

Dr. Paul Banwell, chirurg mamar, a explicat că „sânii sunt grei” și, în timp, dacă „nu purtați sutienul corect vă va afecta postura și poate duce la cocoșare”.

Dr. Erum N. Ilyas, medic dermatolog, a explicat că sutienele nepotrivite pot avea efecte și asupra pielii: inflamații, erupții, vânătăi, excrescențe benigne ale pielii și mâncărimi.

Pentru a găsi mărimea potrivită a sutienului dvs., majoritatea experților recomandă să vă măsurați prima dată la un specialist. Cu toate acestea, vă puteți măsura și acasă. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați două măsurători pentru a găsi dimensiunea corectă a benzii de jos și dimensiunea cupei.

Cum se alege mărimea corectă

De aceea, femeile ar trebui să se asigure că dimensiunea bretelelor este cea corectă și că banda sutienului li se potrivește perfect.

Pentru a-ți găsi dimensiunea potrivită a benzii de sub sâni, stilistul Michelle Barrett recomandă să măsurați în jurul cutiei toracice chiar sub bust.

Citește și:  Luna octombrie, luna conștientizării cancerului de sân. Ce trebuie să știi despre cancerul mamar

Totodată, pentru a obține dimensiunea optimă a cupei, măsurați în jurul celei mai pline părți a bustului, chiar deasupra liniei mameloanelor.

„Dacă un sutien se potrivește corect, se va potrivi confortabil în jurul sânului, fără a avea goluri. În plus, banda acestuia trebuie să se simtă confortabilă pe piele”, a spus Barrett.

De asemenea, Michelle Barrett a adăugat că banda sutienului ar trebui să fie orizontală pe spate și să nu urce spre gât.

Un alt aspect important atunci când femeile își alege sutienele, este să se asigure că bretelele sutienului sunt reglate corect: „nu ar trebui să tragă bretelele sutienului la mai mult de un centimetru de corp”, au mai precizat specialiștii.

Sursa: huffpost.com

Citește și: Ducesa de York, diagnosticată cu cancer de sân. „Nu spune niciodată că nu ți se va întâmpla. Cancerul poate fi tăcut”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Primul COVID nu se uită niciodată…
Primul COVID nu se uită niciodată…
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân