Ducesa de York, diagnosticată cu cancer de sân. „Nu spune niciodată că nu ți se va întâmpla. Cancerul poate fi tăcut”

Sarah Ferguson a fost diagnosticată cu cancer de sân și a trecut printr-o mastectomie, o intervenție în care țesutul este îndepărtat.
  • Publicat:

Recent, purtătorul de cuvânt al Ducesei de York, Sarah Ferguson, a dezvăluit pentru BBC News că ducesa a fost diagnosticată cu cancer de sân și a trecut printr-o mastectomie, o intervenție în care tot țesutul sânului este îndepărtat cu scopul de a trata și preveni progresia bolii.

Într-un episod recent din podcastul Ferguson’s podcast, Tea Talks With the Duchess and Sarah, ducesa a vorbit despre noutățile privind starea ei de sănătate, recunoscând că aproape a uitat să-și facă screening-ul de rutină care să-i salveze viața.

„Venisem după o vacanță, era o zi foarte călduroasă și nu aveam chef să merg în Londra. A fost foarte ușor să zic „Mă duc săptămâna viitoare””, i-a mărturisit celeilalte gazde a podcastului, Sarah Thomson.

Datorită surorii sale, Jane Ferguson Luedecke, care a insistat să nu amâne screening-ul, ducesa în vârstă de 63 de ani a fost salvată. Ducesa de York a povestit că pentru screening i s-a injectat o substanță de contrast înainte de cele două mamografii care, între timp, au indicat mici celule canceroase.

Purtătorul de cuvânt al ducesei de York a menționat că intervenția chirurgicală a fost un real succes, iar prognoza ei este bună.

Potrivit ACS (Societatea Americană a Cancerului), când cancerul de sân este depistat și localizat în stadiu incipient, adică nu a ajuns să se răspândească în alte zone ale corpului, rata de supraviețuire este de 99%. Simptomele pot include prezența unui nodul, schimbări în forma sau conturul sânului, modificări ale mameloanelor, inflamații la nivelul pielii și dureri de sâni printre altele.

„Mergeți să vă faceți controlul! Nu contează ce faci. Nu spune niciodată că nu ți se va întâmpla. Nu contează că te simți bine. Cancerul poate fi tăcut”, a spus Ducesa de York.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân