8 motive pentru care apar durerile de spate în zona bazinului

Durerile de spate în zona bazinului pot semnala diverse afecțiuni. Printre acestea, hernia de disc, pietrele la rinichi sau chiar infarctul.
  • Publicat:
8 motive pentru care apar durerile de spate în zona bazinului
Sursa foto: Shutterstock

Durerile de spate în zona bazinului sunt cele mai comune dureri resimțite de persoanele din lumea întreagă. Este acea durere care debutează printr-un blocaj muscular. Netratate la timp și într-un mod corect, durerile de spate în zona bazinului pot să afecteze pe termen lung sănătatea și starea de bine.

Iniţial, durerea nu o să dureze mult. Odată ce dispare inflamaţia, dispare şi durerea. Dar dacă nu ştii exact care este motivul durerii, o vizită la un specialist este necesară.

Coloana este cea care de cele mai multe ori cauzează durerile de spate în zona bazinului. Însă există și alte posibile cauze ale acestor dureri, cum ar fi pietrele la rinichi, hernia de disc sau chiar infarctul.

Cele mai comune motive pentru care apar durerile de spate în zona bazinului

Leziuni musculare

Când ai dureri de spate pe partea dreaptă sau stângă, aceasta poate indica, de obicei, leziuni musculare. Acestea pot apărea după activitatea fizică sau ca urmare a activității profesionale, cum ar fi grădinăritul.

Acest tip de durere se caracterizează de obicei prin senzație de greutate și poate fi foarte inconfortabilă.

Boli respiratorii

Bolile respiratorii pot provoca, de asemenea, durerile de spate în zona bazinului, în principal atunci când respiri. Asta, deoarece există mobilizarea tuturor mușchilor din abdomen și spate în procesul respirator.

Pietre la rinichi

Prezența calculilor în rinichi, cunoscute și sub numele de pietre la rinichi, poate provoca, de asemenea, dureri de spate la nivelul bazinului.

Durerea cauzată de acestea este cunoscută sub numele de colici renale și se caracterizează printr-o durere foarte severă în abdomenul inferior, care împiedică persoana să meargă sau să se miște.

Sciatica

Durerea sciatică se caracterizează prin dureri lombare care radiază în picioare și este cauzată de comprimarea nervului sciatic situat în coloana vertebrală inferioară sau fese. Acest lucru provoacă dureri, usturimea cu senzație de furnicături sau dificultatea de a sta sau de a merge.

Atac de cord

Unul dintre semnele care indică un atac de cord este durerea toracică care poate radia în spate până jos și care se agravează la eforturi şi mai ales dacă persoană are peste greutatea normală și are hipertensiune arterială sau colesterol ridicat.

Hernie de disc

Hernia de disc poate provoca durere de spate în zona bazinului care se agravează atunci când te ridici sau rămâi în aceeași poziție pentru o perioadă îndelungată, devenind mai frecvente la persoanele cu vârsta peste 45 de ani.

Această durere poate radia, de asemenea, pe părțile laterale, coaste sau în jos şi afectează fesele, dar și picioarele.

Contractura musculară

Contractura musculară poate apărea din cauza oboselii, a activității fizice excesive, a îngrijorării sau a posturii slabe. De exemplu, poate provoca dureri de spate superioare, dar şi inferioare. În unele cazuri, poate exista și torticolis.

Sarcina

Este normal să apară și dureri de spate în zona bazinului în timpul sarcinii, mai ales în ultimul trimestru. De aceea, este necesar ca femeile însărcinate să facă mișcare. De preferat să apeleze la un specialist în gimnastică pentru gravide.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân