6 lucruri pe care le poți face pentru o memorie mai bună

  • Publicat:
6 lucruri pe care le poți face pentru o memorie mai bună
Sursa foto: shutterstock

Conform statisticilor recente, 1 din 3 persoane mor din cauza demenței sau a afecțiunii Alzheimer. Așa că este necesar să avem grijă de memoria noastră. Cum o putem face? Iată câteva metode sănătoase și eficiente!

Memoria: cum o putem îmbunătăți?

Menține-ți creierul activ!

Memoria, ca și activitatea musculară, trebuie întreținută. Astfel, lectura, studierea unei limbi străine, jocurile de logică, șamd sunt benefice și țin creierul antrenat.

Citește și: 5 activități care-ți îmbunătățesc sănătatea creierului

Mănâncă sănătos!

Creierul este un foarte mare consumator de energie. Alimentele bogate în acizi de tip Omega 3, peștele, nucile, legumele verzi, fructele, grăsimile sănătoase, dar și alimentele cu conținut ridicat de antioxidanți, protejează celulele creierului de deteriorare.

Evita pe cât poți zahărul și mâncărurile pline de aditivi și conservanți!

Fă mișcare!

Deși activitatea creierului este extrem de importantă, așa cum am sugerat mai sus, ei bine, și mișcarea este vitală pentru un creier sănătos. Aceasta stimulează circulația sângelui și oxigenarea creierului, dar și producerea de substanțe utile creierului, ce reduc nivelul hormonilor de stres.

Poți face yoga, înot, tenis, orice – atât timp cât faci mișcare. Dacă nu îți place să te antrenezi singur, sigur o să găsești pe cineva care să vrea să facă asta împreună cu tine!

Citește și: 10 boli care pot fi prevenite dacă faci zilnic mișcare. Spor(t) în toate pentru sănătate!

Odihnește-te sănătos!

Lipsa unui somn odihnitor sau suficient afectează memoria, creativitatea, capacitatea de concentrare, dar și gândirea critică și abilitatea de a rezolva probleme. Somnul este, așadar, necesar pentru consolidarea memoriei optime.

Practică meditația, bea un ceai sau citește o carte bună înainte de a merge la culcare.

Ține stresul sub control

Stresul este, poate, unul dintre cei mai mari dușmani ai creierului. Stresul cronic distruge legăturile neuronale, cauzând astfel severe tulburări de memorie.

Râzi cât mai mult, mai des, cu poftă!

Cel mai bun medicament, iar acest lucru este valabil atât pentru minte cât și pentru trup este râsul. Râsul activează multe zone din creier, iar momentele asociate cu emoțiile și trăirile pozitive sunt mai rapid reținute și mai bine fixate în memoria de lungă durată.

Citește și: Râsul, un „medicament” gratuit pentru starea de bine. Care sunt efectele terapeutice ale râsului

Surse: Indeed, Hospitality Insights, Medical News Today

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân