Obiceiurile alimentare din perioada sărbătorilor pot crește riscul de infarct

Iată cum sărbătorile ne pot afecta sănătatea în moduri neașteptate și cum putem diminua riscurile de apariție a atacului de cord și a altor afecțiuni cardiace!
  • Publicat:
Obiceiurile alimentare din perioada sărbătorilor pot crește riscul de infarct
Obiceiurile alimentare din perioada sărbătorilor pot crește șansele de apariție a atacurilor de cord Sursa foto: Shutterstock

Sărbătorile de sfârșit de an pot fi o ocazie excelentă de a te întâlni cu prietenii și familia. De obicei, pe lângă stresul cauzat de sarcinile numeroase, sărbătorile de iarnă vin cu voie bună, cu chef de distracție și veselie. Modurile prin care alegem să sărbătorim sunt variate și ar putea include răsfățul cu mâncăruri delicioase, deserturi tentante și poate cantități exagerate de vin sau cocktailuri tematice de sezon.

În timp ce deliciile gustoase și băuturile tematice pot face parte din distracția de sărbători, ele pot duce, potrivit specialiștilor, la mai multe atacuri de cord fatale.

Sărbătorile sunt o perioadă aglomerată și adesea stresantă pentru mulți dintre noi. Rutinele sunt perturbate și din această cauză s-ar putea să avem tendința să mâncăm și să bem mai mult. Cu toate că există șanse foarte mari ca organismul să ne ofere semne de avertizare în privința oboselii, stresului și nu în ultimul rând, a alimentației nesănătoase și exagerate, deseori, refuzăm să apelăm la medic în acestă perioadă din an.

Cum putem reduce riscurile de apariție a atacului de cord în perioada sărbătorilor?

Este esențial să ne gândim la importanța unei diete adecvate și la tehnicile de gestionare a stresului pentru a reduce riscul de apariție a atacurilor de cord și a posibilelor boli cardiovasculare grave în timpul sărbătorilor de iarnă. De asemenea, este important să luăm în considerare eventualele semne de avertizare în legătură cu o posibilă problemă cardiacă existentă. Dacă ai dureri în piept, dificultăți de respirație, amețeli sau dureri în partea superioară a corpului, ar trebui să discuți cu medicul tău pentru a găsi cauza apariției acestor simptome și a diminua riscurile de agravare.

Modalități prin care să petreci fără a crește riscul problemelor cardiace

Există mai multe lucruri pe care le poți face pentru a preveni un eveniment cardiac în timpul Sărbătorilor de iarnă, în timp ce te bucuri de mâncarea și băuturile tale preferate. De exemplu, încearcă să nu exagerezi cu nimic, fie că este vorba de dulciuri, alimente bogate în grăsimi sau băuturi alcoolice.

A consuma alimente cu moderație este o tehnică la care mulți oameni trebuie să lucreze. Majoritatea se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește stabilirea unei porții standard pentru anumite alimente și chiar alcool. Încearcă să incluzi în rutina ta de zi cu zi aceste mici practici ușoare, dar care ar putea să-ți transforme stilul de viață într-unul sănătos.

Descoperă și modul în care să-ți gestionezi alimentația din perioada Sărbătorilor în cazul în care ai un colesterol mare:

Surse: eatthis.com, webmd.com, guthrie.org

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân