5 semne că ești mult prea bolnav pentru a merge la serviciu

Mulți angajați aleg să meargă la serviciu atunci când se simt bolnavi, dar acest lucru nu va face decât să îmbolnăvească un număr mare de angajați din companie.
  • Publicat:
5 semne că ești mult prea bolnav pentru a merge la serviciu
Sursa foto: Shutterstock

Fiecare dintre noi se confruntă cu probleme de sănătate din când în când, dar uneori acestea pot fi atât de severe încât ne fac să ne întrebăm dacă este în regulă să mergem la serviciu sau nu. În cazul în care te întrebi dacă ești prea bolnav pentru a merge la serviciu, iată câteva semne care ar trebui să te facă să te gândești de două ori înainte de a lua o decizie:

  1. Ai febră

Febra este un prim simptome ce ar trebui să-ți indice că este timpul să rămâi acasă și să-ți iei concediu medical. Este recomandat să rămâi izolat la domiciliu cel puțin 24 de ore după ce febra scade fără medicamente.

Dacă ai temperatură mai mare de 37,5°C, este indicat sa rămâi acasă pentru a nu risca să răspândești infecția și pentru a te recupera mai repede.

  1. Te lupți cu scurgeri nazale

Dacă prezinți scurgeri nazale verzi sau gălbui, acestea ar putea fi un indicator al infecțiilor de sinusuri. În general, vei fi contagios atât timp cât prezinți simptome. Cu cât simptomele sunt mai severe, cu atât gradul de contagiozitate este mai ridicat.

Majoritatea dintre noi suntem, în realitate, mai bolnavi decât credem.

  1. Ai dureri de cap

Durerile de cap care nu dispar nici după administrarea medicamentelor pot fi un semnal că sistemul imunitar este slăbit și că ai nevoie de odihnă. De asemenea, durerile majore de cap asociate cu simptome precum strănut, disconfort la nivelul sinusurilor sau febră pot indica prezența gripei.

În primele trei-patru zile după ce simptomele apar, gradul de contagiozitate va atinge niveluri maxime. Poți chiar să fii contagios cu virusul gripal cu o zi înainte de a începe să prezinți simptome. În plus, vei rămâne contagios cinci până la șapte zile după ce te îmbolnăvești.

  1. Prezinți alte simptome greu de ținut sub control

Durerile musculare severe pot fi un semn de infecție și pot indica faptul că sistemul tău imunitar luptă cu aceasta. Totodată, stare de greață și vărsăturile pot fi semne ale unei boli digestive și arată că ai nevoie sa te odihnești și să eviți să te mai expui la alte bacterii sau virusuri.

  1. Ai fost testat pozitiv pentru COVID-19

Dacă prezinți simptomele precizate mai sus, este indicat să te testezi de COVID-19. În cazul în care rezultatul testării este pozitiv, rămâi acasă și administrează-ți, la recomandarea medicului, medicamentația corespunzătoare.

Printre simptomele des întâlnite în ceea ce privește COVID-19 se numără febra sau frisoanele, tusea, dificultățile respiratorii, slăbiciune generală și musculară, dureri de cap, stări de greață și diaree.

Așadar, dacă te confrunți cu aceste simptome, este recomandat să rămâi acasă și să te concentrezi pe recuperare, astfel încât să poți reveni la munca cu energie și cu o stare de sănătate bună.

Surse: eatthis.com, keckmedicine.org, everydayhealth.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân