5 motive pentru a renunța la alcool chiar de azi

  • Publicat:
5 motive pentru a renunța la alcool chiar de azi

Studii recente au stabilit că nu există nicio cantitate de alcool benefică pentru sănătatea ta. Cu toate acestea, un pahar de vin din când în când nu o să te omoare.

Dar dacă obișnuiești să bei des, iată cinci motive pentru a renunța la alcool chiar de azi:

Un somn mai bun

Deși alcoolul te poate ajuta să adormi mai repede, este cunoscut faptul că perturbă somnul în ultima parte a nopții și poate duce la microtreziri care te fac să nu te odihnești. Fără alcool o să ai un somn mai bun, ceea ce înseamnă mai puține mișcări și întoarceri în timpul nopții și fără trezire cu mintea încețoșată. Acest lucru, la rândul său, va ajuta la stabilizarea poftei de mâncare pe parcursul zilei, va duce la mai puține pofte de dulciuri și la o energie mai bună, pregătindu-te pentru încă o noapte bună de somn.

Claritate mintală (sănătate mintală îmbunătățită)

Similar cu somnul, deși pare că alcoolul poate ușura temporar sentimentele de neliniște, de fapt, nu este un ajutor pe care să te poți baza. Alcoolul schimbă chimia creierului nostru și poate intensifica simptomele de anxietate și depresie. În plus, sentimentul de rău după o noapte de băut poate influența alegerile alimentare și de stil de viață, care merg mai departe să influențeze negativ sănătatea mintală. Prin eliminarea alcoolului din viața ta este probabil să observi îmbunătățiri în starea de spirit și o claritate mintală crescută.

Imunitate îmbunătățită

Toată lumea caută întotdeauna noi modalități de a-și îmbunătăți imunitatea. În timp ce verdictul este încă neclar în ceea ce privește multe din suplimentele alimentare promovate ca susținătoare ale imunității, un lucru pe care îl știm sigur este că prea mult alcool a fost demonstrat că diminuează răspunsul imunitar și slăbește sistemul imunitar, lăsându-te mai vulnerabil la îmbolnăviri.

Ten strălucitor

Alcoolul este o băutură care deshidratează și efectele deshidratării sunt adesea vizibile pe piele. Acest lucru, împreună cu alegerile alimentare proaste, inclusiv consumul ridicat de sodiu și grăsimi trans, care deseori merg mână în mână cu băutura, poate duce la o piele ternă și lipsită de strălucire. O pauză de la alcool și un aport adecvat de apă ar trebui să îți redea strălucirea pielii.

Învățarea unor modalități mai sănătoase (și pe termen lung) de a gestiona stresul

Mulți dintre noi folosim alcoolul pentru a face față stresului sau ca sprijin la sfârșitul unei zile obositoare. Toți știm că există numeroase dezavantaje în a folosi alcoolul, așa că, dacă renunți la el vei face loc unor modalități alternative (și mai sănătoase) de a gestiona stresul. De fapt, eliminând complet alcoolul din viața ta, te obligi să găsești o alternativă. Când vei reuși, noua ta metodă de a face față stresului ar trebui să devină un nou obicei, ceea ce demonstrează că nu trebuie să depinzi de alcool și corpul tău te va iubi pentru asta! Câteva instrumente de încercat sunt: plimbări în aer liber, meditație, o ceașcă de ceai de plante, yoga sau discuțiile cu un prieten la telefon.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Legătura mai puțin știută dintre alcool și diabet. Cum te pot îmbolnăvi trei pahare de vin

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc