Cum știi dacă ești sensibil la alcool? Semnele intoleranței pot aparărea dintr-odată

  • Publicat:
Cum știi dacă ești sensibil la alcool? Semnele intoleranței pot aparărea dintr-odată

Te înroșești rapid la față și simți că te iau căldurile atunci când bei un pahar cu prietenii? Poate fi un simptom al intoleranței la alcool, o reacție mai des întâlnită decât alergia la alcool. Iată mai multe!

Intoleranța la alcool: ce este, cum se manifestă

Intoleranță la alcool este o tulburare metabolică care afectează modul în care organismul nostru procesează alcoolul. Atât intoleranța la alcool, cât și alergia pot provoca greață. Dar simptomul definitoriu al intoleranței la alcool este înroșirea pielii pieptului, gâtului și feței.

Aproximativ 7,2% dintre cei 4.000 de participanți la un mic studiu din 2012 au fost găsiți de cercetători ca fiind intoleranți la vin și la alcool în general. Aceștia s-au plâns de nas înfundat și de bufeuri. Aceștia au constatat, de asemenea, că femeile erau mai predispuse să sufere de acest lucru.

Intoleranța, cel mai frecvent denumită și sensibilitate la alcool, este destul de comună. În unele cercetări, până la 7% din populație se confruntă cu acest gen de problemă.

Dacă te confrunți cu intoleranța la alcool, este posibil să observi că pielea ta se înroșește și începi să te simți încins după ce ai băut. Printre celelalte semne și simptome ale acestei boli se mai numără și:

• mâncărimi și curgere a nasului
• acest lucru face că pielea să devină fie roz/ roșie
• diareea
• tahicardie
• oboseală
• oureri de cap
• hipotensiune arterială
• creștere a simptomelor astmatice

Cauzele intoleranței la alcool

Cauza exactă a intoleranței la alcool este încă nedescoperită. ALDH2, o enzimă care ajută la descompunerea alcoolului, poate fi inactivă sau mai puțin activă la persoanele care sunt sensibile la alcool.

Tratament

Dacă ai intoleranță la alcool, singura modalitate de a evita simptomele este să nu mai bei deloc alcool. Chiar și o cantitate mică de alcool poate declanșa o reacție severă în cazul celor afectați.

Nu există niciun tratament pentru intoleranța la alcool. Deși simptomele sale pot fi deranjante și incomode, de obicei nu este letală.
FOTO: Shutterstock / SURSA: Mayo Clinic
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân