5 mituri pe care medicii ginecologi și-ar dori să nu le mai crezi

  • Publicat:
5 mituri pe care medicii ginecologi și-ar dori să nu le mai crezi
Sursa foto: pexels

Există o sumedenie de idei eronate în ceea ce privește sănătatea intimă a femeilor, astfel că experții au decis să clarifice câteva mituri pe care nu ar trebui să le mai crezi. Iată despre ce e vorba! 

5 mituri pe care ginecologii și-ar dori să le uiți chiar acum

În perioada de ovulație, șansele de a rămâne însărcinată sunt cele mai sporite

Multe femei cred, în mod incorect, că șansele de a rămâne însărcinate sunt mai mari în perioada ovulației. Potrivit specialiștilor, o sarcină este cu mult mai probabilă în perioada exact de dinainte a acestui moment.

Citește și: Cel mai bun moment să faci sex pentru a rămâne însărcinată. Ce trebuie să știi despre ciclul de ovulație

Contraceptivele influențează creșterea în greutate

Acest mit este poate cel mai des întâlnit. Studiile, însă, îl infirmă. Conform cercetărilor, nu numai că femeile care au luat aceste pilule nu s-au îngrășat, dar pe termen lung, pilulele le-au ajutat în reducerea riscului de cancer ovarian și de endometru cu până la 50%.

Citește și: Pilulele contraceptive: noul efect descoperit în urma utilizării lor

Ai nevoie de 3 luni după oprirea contraceptivelor pentru a fi fertilă din nou

Deși și aceasta este o idee foarte populară, realitatea este alta. De îndată ce anticoncepționalele nu mai sunt administrate, orice femeie este fertilă. Poate dura până la un an de zile să rămână însărcinată, dar în ceea ce privește contracepția, acestea își încetează efectul imediat.

Steriletul este extrem de periculos

Nu, steriletul nu este periculos. Este, dacă vreți, cea mai sigură și cea mai eficientă metodă pentru a evita o sarcină nedorită. Mai mult, cele care conțin progesteron pot reduce durerile și cantitatea de sânge menstrual, contribuind astfel simțitor la ameliorarea stării pacientelor.

Citește și: Sterilet – te protejează împotriva sarcinilor nedorite? Cât costă să-l instaleze medicul ginecolog?

Cancerul la sân este cea mai des întâlnită cauză de deces la femei

Multe femei cred în această idee complet eronată, însă adevărul este că afecțiunile cardiovasculare cauzează de patru ori mai multe decese decât toate tipurile de cancer combinate la un loc.

Surse: Insider, Self, The Healthy

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân