30 de semne și simptome pe care le poate da cancerul și nu te aștepți – Cosmina Grigore, coach pacienți oncologici

Multă lume se întreabă dacă stilul de viață are un impact în îmbolnăvire. Iată părerea coach-ului: ”Majoritatea celor diagnosticați au astfel de simptome înainte de diagnostic”
  • Publicat:
30 de semne și simptome pe care le poate da cancerul și nu te aștepți - Cosmina Grigore, coach pacienți oncologici
Cosmina Grigore, coach pacienți oncologici: Semne pe care le poate da cancerul și nu te aștepți, foto arhivă

Este primul pacient devenit patient coach. A reușit să supraviețuiască cancerului de sân diagnosticat acum 10. După ce s-a vindecat a devenit life coach: ”Lucrez din 2014 atat cu pacienți diagnosticați cu diverse forme de cancer cât și cu oameni care pur și simplu vor pentru ei ceva mai bun.” Iată ce semne și simptome ar putea da o maladie precum cancerul.

 

”Pe majoritatea pacienților îi întreb despre simptomele pe care le au și ce am observat este o incapacitate crasă de a înțelege limbajul de comunicare al corpului – simptomele” explică Cosmina Grigore.

Atenție deci la modul în care vă simțiți, în care se schimbă corpul. Fiți în contact cu corpul.

”Nici măcar cei care se intitulează ipohondri nu fac vreo glorie pentru că ei au în spate frica – multă frică și anxietate – și asta îi blochează, de fapt, din a înțelege adevăratul mesaj al corpului” a mai explicat coach-ul.

Ce semne și simptome ar  putea apărea în cazul cancerului

Această boală este complexă iar în unele cazuri semnele și simptomele pot apărea mai târziu decât instalarea bolii. Iată ce simptome: ”Constipație, reflux, menstruația prea lungă, prea scurtă, prea abundentă, accese de furie, insomnii, dureri de cap ciclice, acnee, psoriazis, reumatism, disfuncții erectile, oboseală cronică, lipsa apetitului, pofta de dulce sau sărat, dependențele de brânzeturi sau cola” a explicat Cosmina Grigore.

Atacuri de panică, tulburări de ritm cardiac, pierderi de sarcină – alte simptome întâlnite la pacienții cu cancer

Alte semne și simptome care ar putea trăda apariția unui cancer sunt: dureri musculare, tremur interior, tahicardie, steatoza hepatică, bila leneșă.  ”Atacuri de panică, nevoia de a urina des, scaun moale la menstruație, unghii fragile, alopecie, hirsutism, mâncărimi, depresie, tristețe, infertilitate, pierderi de sarcină și multe altele” a mai adaugat coach-ul.

Ce trebuie să știi despre cancer

Cancerul se „anunță” în varii forme. El este o boală de regenerare celulară. De profunzime metabolică dacă pot spune asa. Adica el se „produce” în bucătăria cea mai „ascunsă” a corpului, în interiorul celulei. Depinde mult de expresia genică cerută de factorii de mediu la care celulele corpului sunt expuse. Cu alte cuvinte, de viața la care spui DA zilnic”. Mesajul Cosminei Grigore: ”Cancerul înseamnă dezechilibru metabolic. El se anunță prin simptome acumulate. Ascultați-vă corpul. Acum!”

Consultant de specialitate: Cosmina Grigore, coach pacienți cu cancer dar și antreprenori, nutriționist

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân