3 semne clare că suferi de fibromialgie. Sunt simptome cu care Morgan Freeman se confruntă zilnic

Actorul Morgan Freeman, în vârstă de 85 de ani, a dezvoltat fibromialgie după ce în 2008 a avut un accident de mașină.
  • Publicat:
3 semne clare că suferi de fibromialgie. Sunt simptome cu care Morgan Freeman se confruntă zilnic
Foto: shutterstock / 3 semne clare că suferi de fibromialgie. Sunt simptome cu care Morgan Freeman se confruntă zilnic

Actorul Morgan Freeman, în vârstă de 85 de ani, a dezvoltat fibromialgie după ce în 2008 a avut un accident de mașină care i-a afectat sistemul nervos de la nivelul mâinii stângi. Fibromialgia este una dintre cele mai comune motive din spatele durerilor cronice, iar la nivel global această boală afectează 1 din 20 de persoane. În același timp, este una dintre bolile greu de înțeles.

Mai exact, cel mai comun mit legat de fibromialgie este că totul se întâmplă în capul pacientului. Pacienții care suferă de această boală se tem că persoanele din jurul lor nu cred că aceasta este o problemă reală. Iată cele mai comune trei simptome ale fibromialgiei pe care să nu le neglijezi.

Simptome similare gripei

Simptomele fibromialgiei pot imita perfect simptomele gripei. Cauzele acestei boli sunt necunoscute, iar gena, traumele sau infecțiile pot juca un rol important. Pacienții care suferă de fibromialgie susțin că boala se simte ca o gripă continuă.

Dureri musculare, articulare și de tendoane, semne că ai fibromialgie

Un alt simptom comun al fibromialgiei este durerea cronică. Pacienții care suferă de fibromialgie resimt durerea exact ca atunci când dai volumul la radio mai tare. Adică progresiv, dar foarte rapid.

Senzație de oboseală și anxietate

Pacienții cu fibromialgie se confruntă cu dureri musculare și sensibilitate în tot corpul, alături de alte simptome precum senzație de oboseală extremă, tulburări de dispoziție precum anxietate și depresie, dureri de cap și tulburări de somn și de memorie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân