10 modalități prin care puteți face mai multă mișcare

Incercați să integrați mai multe modalități de a face mișcare pe parcursul unei zile, chiar dacă aveți parte mai tot timpul de perioade aglomerate. Acest lucru este mai ușor decât credeți!
  • Publicat:
10 modalități prin care puteți face mai multă mișcare
10 modalități prin care poți face mai multă mișcare sursa foto: shutterstock

Statul pe scaun pentru perioade lungi de timp s-a dovedit a avea o multitudine de efecte negative asupra sănătății, de la obezitate și hipertensiune arterială până la niveluri anormale de colesterol și chiar risc de boli de inimă și cancer.

Un studiu din 2017 a constatat că există o legătură directă între cât de sedentar este stilul de viață al unei persoane și riscul de deces prematur.

Destul de interesant este și studiul din 2015 care a constatat că sedentarismul prelungit a avut rezultate negative asupra sănătății, indiferent de activitatea fizică a cuiva. Spre exemplu, a merge la sala de sport timp de o oră nu anulează daunele cauzate de a sta la birou timp de opt ore consecutiv.

Cea mai bună soluție este să găsiți modalități de a vă mișca mai mult pe parcursul zilei. Veți alunga bolile, veți avea o stare generală mult mai bună și veți pierde kilograme în cazul în care vă doriți asta. Iată 10 moduri simple de a vă mișca mai mult în fiecare zi:

  1. Urcați pe scări

Urcarea scărilor în loc de folosirea liftului este o modalitate de mișcare care crește ritmul cardiac, ajută la echilibru și îmbunătățește forța membrelor inferioare. Dacă dispuneți de mai mult timp, puteți chiar să ridicați călcâiul de pe marginea unei trepte pentru creșterea rezistenței gambei sau să urcați câte două scări.

Eliminați liftul, iar corpul si inima vă vor mulțumi.

  1. Stați pe o minge de gimnastică

Schimbați scaunul de birou cu o minge de gimnastică. Acest lucru poate ajuta la durerile de spate și la îmbunătățirea posturii, iar în timp ce stați pe ea, puteți face câteva întinderi ușoare de mobilitate pentru gât, pelvis și coloana vertebrală.

  1. Parcați-vă mașina mai departe

Dacă vă aflați într-o zonă sigură și bine luminată, puteți lua în considerare parcarea mașinii mai departe de destinația voastră. Adaugați astfel câteva minute de mișcare și câțiva pași în plus la programul de menținere zilnică.

  1. Faceți mai mult sex

Unele cercetări mai vechi arată că sexul arde calorii cu o rată de aproximativ 3,1 calorii pe minut pentru femei și aproximativ 4,2 calorii pentru bărbați.

Deci, deși nu este același lucru cu o alergare viguroasă, puteți alege să transpirați în timpul sexului. Distrați-vă, încercați noi poziții și tehnici și lăsați caloriile să iasă rapid din organismul vostru.

  1. Adoptați un câine

Adăposturile de animale sunt mereu pline de suflete care vor să simtă puțină dragoste și să fie în prezența cuiva. Mai mult de atât, adăposturile caută mereu voluntari care să fie dornici să ajute. Adoptați un cățel care vă va schimba radical viața în bine și vă va scăpa rapid de sedentarism sau măcar dați o fugă la adăpost și oferiți-vă voluntari pentru a duce câtiva căței la plimbare. Este un câștig reciproc pentru cei implicați.

  1. Organizați o petrecere

Scoateți mobilierul din cameră și puneți câteva melodii. Puteți face acest lucru în timp ce gătiți cina, împachetați rufele sau aspirați podeaua.

Dansul este o modalitate fabuloasă de a arde calorii și de a lucra la echilibru și coordonare.  În plus, puteți face din asta un joc sau un concurs cu copiii voștri. Porniți muzica preferată și distrați-vă în timp ce ardeți calorii.

  1. Faceți exerciții și/sau întinderi în timp ce vă uitați la TV

Mergeți pe banda de alergare, folosiți o bicicletă de fitness, întindeți-vă pe podea, folosiți greutăți sau faceți Pilates în timpul următoarei sesiuni Netflix.

Dacă vă uitați la o emisiune de 30 de minute și vă mișcați în tot acest timp, înseamnă 30 de minute de mișcare pe care nu ați avut-o înainte! Puteți măcar să vă limitați la momentul apariției reclamelor, dacă vi se pare un început bun.

  1. Plimbați-vă în timp ce vorbiți la telefon

Fie că aveți un apel important la serviciu sau o sunați pe mama voastră într-o zi de sâmbăta, ridicați-vă și mișcați-vă pe tot parcursul apelului. De ce să pierdeți o jumătate de oră stând pe scaun când ați putea să faceți o plimbare revigorantă?

  1. Mergeți cu bicicleta până la locul de muncă

Dacă vremea este frumoasă și nu locuiți prea departe de locul de muncă, atunci ar trebui să recurgeți la această modalitate de deplasare. Chiar dacă prezentați dureri în timpul mersului (dureri articulare), puteți să mergeți cu bicicleta fără probleme. Este, de asemenea, un antrenament cardio uimitor și veți avea parte de o mișcare plăcută.

  1. Faceți o plimbare după cină

După o masă deosebit de grea, luați în considerare o plimbare afară, care ajută la digestie, arde mai multe calorii și chiar vă poate îmbunătăți nivelul de zahăr din sânge. Luați-vă partenerul cu voi și, dintr-o dată, devine o plimbare romantică de seară.

Surse: healthline.com, prevention.com, heart.org

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân