Tratamente naturiste eficiente adunate din toată lumea

Fiecare cultură are propria modalitate de tratament popular pentru diferite afecţiuni, care se transmit din generaţie în generaţie şi care, în cele mai multe cazuri funcţionează eficient, studiile medicale ştiinţifice confirmând beneficiile acestora.
  • Publicat:
Tratamente naturiste eficiente adunate din toată lumea

Fiecare cultură are propria modalitate de tratament popular pentru diferite afecţiuni, care se transmit din generaţie în generaţie şi care, în cele mai multe cazuri funcţionează eficient, studiile medicale ştiinţifice confirmând beneficiile acestora.


Să descoperim 15 astfel de metode prin care diferite ţări reuşesc să ţină la distanţă numeroase probleme cu care ne putem şi noi confrunta, precum obezitatea, insomnia, migrenele etc.


Locuitorii din Sri Lanka luptă cu kilogramele mâncând nuci de cocos


Un studiu a arătat că un locuitor de pe această iunsulă consumă, în medie, 116 nuci de cocos anual. Iar rezultatele sunt semnificative: riscul de a fi obezi este redus aproape la jumătate. Responsabilul pentru acest efect este uleiul de nucă de cocos care conţine lanţuri medii de acizi graşi usor de metabolizat de corpul uman şi care sunt transformaţi rapid în energie.

În Austria, secretul unui somn liniştit este…yoga

Cel mai popular remediu împotriva insomniei folosit de austrieci este yoga, o tehnică de respiraţie controlată, care poate stimula producţia de GABA, hormon responsabil cu starea de bine, calm şi relaxare. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Pennsylvania, practicarea yoga timp de 20 de minute zilnic, pe o perioadă de două săptămâni, poate alunga insomnia la fel de eficient ca şi somniferele, dar atenuează şi anxietatea, stresul cronic şi depresia.

Indonezienii ţin la distanţă bolile cardiovasculare cu ajutorul ghimbirului

Această ţară insulară este probabil cea mai mare consumatoare de ghimbir din lume…şi au toate motivele pentru a face acest lucru. Consumat zilnic, ghimbirul poate reduce cu 27% riscul de îngrosare şi înfundare a arterelor cu grăsime şi previne inflamaţia, care este un precursor în formarea cheagurilor de sânge care, netratate, pot duce la atac cerebral, embolism pulmonar sau atacuri de inimă.

Turmericul, un condiment indian care previne instalarea diabetului

În India, turmericul nu este considerat un simplu condiment aromat, ci şi un medicament de renume care poate regla eficient nivelul de zahăr din sânge. Secretul acestui condiment este, susţin experţii de la Universitatea de la Gujarat, India, ingredientul activ numit curcumă, care ajută pancreasul să producă insulină atunci când glicemia are tendinţa să crească îngrijorător.

Ciupercile, arma secretă a japonezilor împotriva colesterolului

În medie, consumul de ciuperci comestibile în Japonia într-un singur an este de 8 kilograme pentru fiecare locuitor. Acest lucru se reflectă în sănătatea acestui popor, care nu are probleme de tip occidental, cum ar fi obezitatea sau diabetul. Motivul stă în spatele acestei legume-medicament. Potrivit studiilor, 100 de grame de ciuperci pe zi pot scădea cu până la 30% nivelul de colesterol din organism, mulţumită antioxidanţilor prezenţi din belşug în aceste legume.

Englezii fac băi cu muştar pentru a îndepărta durerile articulare

Deşi sună ciudat şi chiar….urât mirositor, băile cu muştar sunt o practică obişnuită pentru englezii care se confruntă cu dureri provocate de artrită sau reumatism. Boabele de muştar conţin compuşi care elimină toxinele din corp, îmbunătăţesc circulaţia şi relaxează ţesuturile musculare.

Nemţii scapă de balonare cu ceai de muşeţel

Durerile de burtă şi senzatia de balonare sunt simptome care apar des în urma unei cine copioase. Nemţii au descoperit însă că două căni cu ceai de muşeţel pe zi sunt eficiente împotriva acestor probleme. Muşeţelul calmează glandele suprarenale, reduce producţia de cortizol – hormon al stresului asociat cu probleme digestive (spasme, balonare). De asemenea, sorbind dintr-o cană de ceai de muşeţel fierbinte putem stimula creierul să elibereze encefaline, hormoni de tip analgezic care ajută la alungarea stărilor depresive.

Ruşii mănâncă usturoi pentru a preveni răcelile

…şi aici cred că îi putem adăuga şi pe români. Oamenii de ştiinţă au descoperit că usturoiul poate reduce aproape la jumatate riscul de infecţii virale de tipul răcelilor, gripelor sau virozelor respiratorii. În plus, vă protejează şi de virusurile care vin “la pachet” cu persoanele răcite care vă înconjoară. Usturoiul este bogat în alicină, substanţă care face minuni pentru imunitatea organismului nostru, împiedicând dezvoltarea şi răspândirea germenilor.

În China, migrenele sunt vindecate prin acupunctură

Se pare că peste 80 de milioane de chinezi folosesc acupunctura ca metodă de a scăpa de durerile de cap. Iar ştiinţa vine în sprijinul acestor afirmaţii. Prin acupunctură sunt eliberate endorfine, hormoni care luptă împotriva durerii şi relaxează muşchii capului.

Finlandezii îşi tratează depresia cu…cafea

Este binecunoscut faptul că în ţările nordice depresia este boala naţională, din cauza absenţei soarelui şi a iernilor lungi. Însă, cu un mic ajutor, nordicii îşi pot vedea de viaţa lor, fără a mai avea sentimente negative. Ajutorul vine din partea unei ceşti de cafea, a două sau chiar mai multe, care pot reduce cu 42% riscul de a intra în depresie. Antioxidanţii şi cafeina din boabele de cafea stimulează producţia de hormoni antidepresie, cum sunt serotonina sau dopamina.

Intoxicaţia alimentară este prevenită în Egipt prin consum de coriandru

Seminţele de coriandru pot grăbi vindecarea în urma unei infecţii intestinale, cum ar fi o toxiinfecţie alimentară de exemplu. Acest condiment distruge bacteriile, inclusiv E. coli şi Salmonella, prin străpungerea membranelor care le acoperă.

Neo-zeelandezii consumă miere pentru a-şi proteja sinusurile

Antibioticele naturale şi enzimele din compoziţia mierii distrug în proporţie de aproape 100% bacteriile şi virusurile cu care intra în contact. Includem aici germenii care pot provoca inflamarea sinusurilor şi durerile de gât. Pentru efecte şi mai bune, sunt recomandate sortimentele de miere de culoare mai închisă, care conţin cu până la 20% mai multi antioxidanţi.

În Mexic, aloe vera este remediu împotriva pielii uscate şi sensibile

Cercetătorii de la Universitatea Dallas din Texas au observat că extractul de aloe vera reduce roşeaţa pielii, grăbeşte vindecarea ţesuturilor, îmbunătăţeste nivelul de umiditate al pielii şi creează o barieră de protecţie împotriva agenţilor iritanţi precum chimicalele din săpunuri. De asemenea, aloe vera vindecă în proporţie de 83% psoriazisul, mai arată un studiu al experţilor suedezi.

Kefirul ameliorează simptomele sindromului de colon iritabil

Revenim la ruşi, deoarece aici se pare că se consumă o cantitate impresionantă de kefir, o băutură cu consistenţă cremoasă, fermentată, care seamănă cu un milkshake. Kefirul deţine importante resurse de bacterii probiotice, care luptă cu problemele intestinale, prevenind astfel balonarea, diareea sau alte probleme de natură digestivă.

Grecii îşi tratează vânătăile cu arnică

Arnica este considerată cel mai popular remediu homeopat în prevenirea şi vindecarea vânătăilor şi a cicatricilor, lăsate în urma intervenţiilor chirurgicale. Această plantă creşte în regiunile muntoase ale Greciei şi este bogată în compuşi care reduc inflamaţia, îmbunătăţesc circulaţia sângelui la nivelul ţesuturilor deteriorate, stimulând astfel fluxul nutrienţilor în sânge şi vindecarea zonei afectate.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
10 paşi pentru creşterea imunităţii
10 paşi pentru creşterea imunităţii
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”