Te-ai stricat la stomac? 17 alimente și băuturi care te pun rapid pe picioare

Iată care sunt alimentele și băuturile pe care să le consumi dacă te-ai stricat la stomac, pentru a te pune pe picioare și pentru a te rehidrata.
  • Publicat:
Te-ai stricat la stomac? 17 alimente și băuturi care te pun rapid pe picioare
Te-ai stricat la stomac? 17 alimente și băuturi care te pun rapid pe picioare

Când te confrunți cu o gastroenterocolită virală, anumite alimente și băuturi te pot ajuta să ameliorezi simptomele. Acestea includ chips-urile de gheață, supa simplă și bananele, de exemplu. Științific vorbim, dacă te-ai stricat la stomac, cel mai probabil te confrunți cu o gastroenterocolită virală, o infecție destul de contagioasă care afectează atât stomacul, cât și intestinele. Printre simptomele cu care te poți confrunta se numără starea de greață, vărsăturile, diareea, crampele la stomac și durerile abdominale. Iată care sunt alimentele și băuturile pe care să le consumi dacă te-ai stricat la stomac.

Chips-uri din gheață

Ai citit bine. Îți explic imediat și care este legătura. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla atunci când te confrunți cu un virus la stomac este deshidratarea. În acel moment este foarte greu să consumi lichide, deși este necesar. Chiar dacă vorbim de apă, ceaiuri sau altele. Deși hidratarea este esențială atunci când te confrunți cu un virus, prea multe lichide pot înrăutăți simptomele de greață și vărsături. Consumă chips-uri din gheață pentru că în felul acesta nu vei consuma lichide prea repede, iar astfel te menții hidratat încă de la început.

Lichide simple

Diareea și vărsăturile sunt simptome frecvent întâlnite dacă te-ai stricat la stomac și, cele două, duc rapid la deshidratare. Lichidele simple conțin în principiu apă, dar altele pot conține și zahăr. Ele sunt mai ușor de digerat față de sucul de portocale și lapte. Printre aceste lichide simple se numără:

  • apa
  • supa
  • soluțiile rehidratante
  • ceaiurile din ierburi și fără cofeină
  • sucul de merișoare, de mere și struguri
  • apa de cocos

Băuturile cu electroliți

Electroliții sunt un grup de minerale încărcate electric, critice pentru funcțiile corpului, precum tensiune arterială și contracții musculare.

Ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă reduce simptomele problemelor de stomac. Mai mult, doar mirosul poate avea acest efect. Într-un studiu din 2014 la care au participat 26 de persoane care au experimentat vărsături după intervenții, după ce au mirosit ulei de mentă în timpul unor exerciții de respirație au scăpat de starea de greață.

Ghimbirul, bun dacă te-ai stricat la stomac

Ghimbirul este deseori folosit pentru a ameliora starea de greață, principalul simptom care apare dacă te-ai stricat la stomac. În urma cercetărilor s-a demonstrat că ghimbirul reducea grețurile în sarcină, tratamentul pentru cancer și răul de mișcare.

Supele

Supele conțin o cantitate generoasă de apă care te pot ajuta să te hidratezi în astfel de situații. Sunt o sursă excelentă de sodiu, un electrolit care te poate scăpa rapid de vărsături și diaree.

Banane, orez, piure de mere și toast

Bananele, orezul, piureul de mere și toast-ul sunt ingredientele de bază în dieta BRAT, o dietă esențială pacienților cu probleme de stomac. Partea mai puțin plăcută a acestei diete ține de faptul că nu oferă toți nutrienții necesari.

Cereale uscate, crackers și covrigei

Aceste alimente sunt și ele o opțiune. Nu sunt condimentate, sunt reduse în grăsimi și fibre și sunt foarte blânde cu stomacul. Mai mult, fiind carbohidrați simpli, organismul îi digeră ușor.

Cartofi fierți

Cartofii fierți sunt moi, reduși în grăsimi și ușor de digerat. De asemenea, sunt bogați în potasiu, unul dintre principalul electrolit pe care îl pierdem atunci când ne confruntăm cu diaree și vărsături.

Ouă fierte

Ouăle sunt bogate în nutrienți necesari și sunt cea mai bună alegere dacă te-ai stricat la stomac. Conțin proteină și vitamina B și seleniu, esențiale pentru sistemul imunitar.

Carne slabă

Organismul tolerează cel mai bine carnea slabă atunci când ai un virus la stomac și nu opțiunile care conțin grăsimi. Evită alimentele prăjite și optează pentru cele la cuptor, rotisate sau pe grill.

Fructe

Atunci când ai un virus la stomac, prioritar este să înlocuiești lichidele pierdute. Din fericire, unele fructe conțin 80%-90% apă, iar printre acestea se numără:

  • pepene roșu
  • căpșuni
  • pepene galben
  • piersici

De asemenea, fructele abundă în vitamine și minerale, printre care și potasiu și vitaminele A și C.

Foto: envato

Surse:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia