Remediu pentru constipație: un carbohidrat te ferește de CANCERUL DE COLON

Constipația este o problemă extrem de întâlnită, în special în rândul adulților, iar această problemă te poate face să disperi când vine vorba de găsirea unui remediu pentru constipație.
  • Publicat:
Remediu pentru constipație: un carbohidrat te ferește de CANCERUL DE COLON
Foto: envato

Constipația este o problemă extrem de întâlnită, în special în rândul adulților, iar această problemă te poate face să disperi când vine vorba de găsirea unui remediu pentru constipație. Printre cei mai buni carbohidrați pe care ar trebui să îi consumi se numără mazărea, indiferent de tipul pentru care optezi: uscată, proaspătă, galbenă sau verde.

Mazărea, cel mai bun remediu pentru constipație

Mazărea poate ameliora constipația din multe motive. În primul rând, acest aliment conține numeroase fibre, benefice pentru tractul gastrointestinal, pentru că ele ajută scaunul să fie unul de o consistență normală astfel încât să te simți confortabil când ieși la toaletă.

O cercetarea publicată în 2021 în Nutrients arată că scaunul normal conține 75% apă, iar dacă este tare, în urma constipației, conține doar 72% apă.

160g de mazăre gătită conțin 16 grame de fibre, un raport destul de apropiat necesarului zilnic recomandat de 25-34g de fibre în rândul adulților. Asigură-te că bei multă apă și că introduci treptat fibrele în dietă.

Odată ajunse în colon, fibrele sunt fermentate de bacteriile din tractul gastrointestinal, producând astfel acizi grași numiți butirați. Butirații funcționează ca sursă de energie pentru organele intestinale și ajută scaunul să traverseze mai ușor prin intestine, arată un studiu din 2021 publicat în Nutrients.

Beneficiile nu se termină aici! Mazărea conține cea mai mare cantitate de proteine din familia leguminoaselor. Mai exact, 16 grame de proteină la 160g de mazăre. În plus, mazărea este accesibilă oricărui buget, se mănâncă ușor, este versatilă și poate fi integrată în numeroase preparate.

Alți carbohidrați care te scapă de constipație

  • Lintea: Conține 15 grame de fibre la 210 grame de linte și este un substitut excelent pentru mazăre, dacă aceasta nu se numără printre favoritele tale.
  • Ovăzul: La fel ca mazărea, ovăzul conține fibre solubile care pot ameliora constipația.
  • Perele: Bogate în carbohidrați, perele te scapă de constipație, iar asta pentru că ele conțin fibre și sorbitol care acționează ca laxativ natural.
  • Fasolea: tot din familia leguminoaselor, fasolea conține 15g de fibre.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being
Recomandări:
Cele mai bune ceaiuri naturale pentru suprimarea poftei de mâncare
Cele mai bune ceaiuri naturale pentru suprimarea poftei de mâncare
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei