Băutura miraculoasă care îți curăță colonul și te ajută să scapi de constipație

  • Publicat:
  • Actualizat:
Băutura miraculoasă care îți curăță colonul și te ajută să scapi de constipație
Sursa foto; profimedia

Sănătatea colonului este esențială în funcția digestivă. Un colon sănătos asigură o digestie optimă și elimină deșeurile din orgnism. Cu toate acestea, o dietă precară, o alimentația dezechilibrată și un stil de viață sedentar pot duce la constipație și la acumulare de toxine în colon și în organism.

Pentru a evita acest lucru, specialiștii recomandă curățarea colonului în mod regulat. Iată cum poți face asta cu ajutorul unui singur ingredient!

Băutura dintr-un singur ingredient care îți curăță colonul

Dacă te confrunți cu constipația sau cu problemele digestive, un remediu ayurvedic ți-ar putea fi de folos. Iată cum poți prepara așa-numita băutură Ghee.

1. Alege un vas încăpător și adaugă untul ghee pe care îl poți procura din magazinele de profil. Lasă-l să se topească la foc mic până la obținerea unei paste omogene.

2. Odată ce untul s-a topit, el va începe să fiarbă ușor până ce vor apărea bule și spuma se va ridica la suprafață. Folosește o lingură din lemn sau o spatulă pentru a îndepărta spumă depusă.

3. Continuă pregătirea untului la foc mic, permițându-i să dea în clocot ușor. E important să nu creștem temperatura pentru a evita arderea untului. Pe măsură ce ghee clocotește, sedimentele solide vor începe să se formeze în vas. Atunci când sedimentele vor căpăta o culoare aurie, înseamnă că ghee este gata.

4. Îndepărtează vasul de pe foc și lasă-l la răcit preț de câteva minute. Folosește apoi un tifon curat pentru a strecura întregul conținut într-un recipient cu capac.

5. Lasă băutura astfel obținută la frigider pentru o solidificare completă sau la temperatura camerei, cum preferi. PS: Ghee ținut la frigider rezistă timp de mai multe săptămâni.

Citește și: Cele mai bune alimente pentru colon. Ce să mănânci ca să elimini toxinele din intestine

Alte metode pentru menținerea sănătății colonului

Consumă fibre

Consumul unei cantități optime de fibre este esențial pentru menținerea unui colon sănătos. Fibrele adaugă volum și consistență scaunului, facilitând astfel trecerea lui prin colon. Consumă așadar fructe, legume, cereale integrale și leguminoase – toate acestea sunt surse excelente de fibre.

Bea cât mai multă apă

Consumul unei cantități adecvate de apă este necesar pentru bună funcționare a tractului digestiv. Apa ajută la înmuierea scaunului și facilitează eliminarea deșeurilor.

Prebioticele și probioticele nu trebuie să lipsească din dieta ta

Potrivit specialiștilor, prebioticele sunt fibre ce susțin sănătatea florei intestinale, iar probioticele sunt bacterii benefice. Astfel, consumul de iaurturi, alimente fermentate, usturoi, ceapă, etc poate fi extrem de benefic pentru colon și digestie.

Citește și: Cele mai eficiente remedii pentru constipație. Ce să bei și ce să mănânci ca să ai un scaun normal

Sursa: India Times

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia