Răcovina, planta de mult uitată, bună pentru slăbit și piele

Dacă nu ai auzit până acum de această plantă, află că răcovina este folosită de secole în medicina alternativă și este ideală pentru slăbit și piele.
  • Publicat:
Răcovina, planta de mult uitată, bună pentru slăbit și piele
Răcovina, planta de mult uitată, bună pentru slăbit și piele

Răcovina, cunoscută și ca Stellaria Media (Linn.) Villars este o plantă care produce flori albe, de mici dimensiuni și se regăsește în special în Europa și Nordul Americii. Această plantă de mult uitată a fost folosită timp de secole în bucătărie și ca remediu natural.

Răcovina: beneficii

Răcovina conține numeroși compuși precum fitosteroli, rocoferoli, flavonoide și vitamina C, motiv pentru care vine la pachet cu beneficii pentru digestie, inflamații sau chiar în lupa cu kilogramele în plus.

Sprijină digestia și te ajută să slăbești

În urma unui studiu s-a descoperit că șoarecilor cărora li s-a administrat extract de răcovină, riscul de obezitate a fost redus. Aceste efecte anti-obezitate sunt atribuite datorită absorbției întârziate ale gărimilor și carbohidraților în intestine, iar ca rezultultat ezimele din sistemul digestiv sunt inhibate de sucul de răcovină.

Răcovina, ideală atunci când ești bolnav

Dacă simți că te-a luat răceala, această plantă ar putea fi de mare ajutor. Există studii făcute pe animale care indică faptul că răcovina este un bun expectorant, ceea ce înseamnă că elimină mucusul și te ajută să tușești.

Reduce inflamațiile

În urma unui studiu în care s-au aplicat plasturi cu răcovină pe zonele umflate s-a demonstrat că această plantă are efecte antiinfalamtorii, alungă iritațiile și ajută procesul de vindecare al pielii.

Luptă împotriva germenilor

Răcovina luptă împotriva germenilor și ajută la vindecarea rănilor și infecțiilor. Aceasta a fost folosită de-a lungul anilor în medicina chinezească, în primul rând pentru boli de piele și dermatită. Chiar și în Irlanda și Marea Britanie este un remediu eficient.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”