Nu arunca prețioasele coji de nucă! La ce e bun ceaiul din coajă de nucă

  • Publicat:
Nu arunca prețioasele coji de nucă! La ce e bun ceaiul din coajă de nucă
Sursa foto: Shutterstock

Din coji de nucă poți prepara un ceai perfect pentru răceală, care ameliorează tusea și durerile în gât. Multă lume le aruncă deoarece nu le consideră utile, însă cojile de nucă pot fi folosite la prepararea unui ceai delicios cu efecte benefice asupra plămânilor. Poate fi consumat inclusiv de cei care se confruntă cu tusea fumătorului.

Nucile sunt gustări bogate în grăsimi sănătoase pentru creier. De asemenea, conțin minerale și vitamine care conferă energie, reglează nivelul de colesterol, țin în frâu tensiunea arterială, ameliorează durerile la menstruație și previn inflamațiile din corp.

Ce nu știu mulți este că și în „inutilele” coji de nucă se regăsesc virtuți terapeutice excelente. Ceaiul din coajă de nucă este benefic nu numai pentru a scăpa de simptomele răcelii, ci și pentru frumusețea părului sau circulația sângelui.

Află mai jos ce beneficii are ceaiul din coji de nucă și cum se prepară acesta.

Ceaiul din coji de nucă alungă tusea

Acest remediu natural are efect benefic asupra plămânilor, ameliorează simptomele anginei și poate preveni acumulările de grăsime pe vasele de sânge, îmbunătățind astfel sănătatea inimii.

Ceaiul din coajă de nucă este un excelent adjuvant în calmarea tusei cauzate de răceală sau alte infecții respiratorii. Consumul a 3 căni de ceai pe zi, îndulcit cu puțină miere, ajută la eliminarea secrețiilor acumulate în gât și calmează durerile chinuitoare. 

De asemenea, ceaiul din coajă de nucă este indicat persoanelor cu ficat gras sau care au probleme cu tranzitul intestinal. Mai poate fi consumat și de femeile care se confruntă cu infecții urinare sau care au circulația periferică deficitară.

O cană de ceai din coji de nucă face bine și stării psihice, ajutând la recăpătarea energiei și a capacității de concentrare. Nu în ultimul rând, este un remediu care susține imunitatea și reduce riscul de osteoporoză, datorită cantității mari de calciu.

Păr strălucitor cu ceai din coajă de nucă

Ceaiul din coajă de nucă poate fi folosit și extern, mai ales pentru sănătatea părului. Clătește părul cu ceai din coajă verde de nucă, iar acesta își va recăpăta strălucirea și rezistența. Ceaiul din coji verzi de nucă are capacitatea de a acoperi în mod natural firele de păr albe.

Poți aplica și comprese cu ceai din coji de nucă pe picioarele umflate și obosite, care ajută la diminuarea inflamațiilor și a durerilor.

Cum se prepară ceaiul din coajă de nucă

Pentru a prepara acest tip de ceai, ai nevoie de cojile de la 10 nuci și 500 ml de apă. Pune apă într-un ibric, adaugă nucile și adu la fierbere conținutul. Lasă pe foc mic încă 30 de minute, apoi strecoară ceaiul.

Îndulcește cu puțină miere sau scorțișoară și dă-i gust cu o felie de lămâie. Dacă vrei să potențezi efectul, adaugă în ceai, în timpul fierberii, o jumătate de ceapă.

Ceaiul din coji de nucă și ceapă se consumă cald, nu fierbinte, altfel durerile în gât și tusea se vor înrăutăți!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări:
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali
Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali