Marea diferență dintre spirulina vie și spirulina praf

25.01.2021
Marea diferență dintre spirulina vie și spirulina praf

În România, pulberea de spirulină a devenit foarte populară printre părinți, nutriționiști, persoanele care practică sportul și cei care vor să ducă un mod de viață sănătos. Lăudată pentru beneficiile sale extraordinare pentru sănătate și bunăstare din punct de vedere științific, nu este de mirare că mulți oameni o introduc în dieta zilnică.

Astăzi, spirulina este în mare parte consumată uscată sub formă uscată de pastile, fulgi sau pulbere. Totuși, studiile arată că alimentele procesate au mai puțini nutrienți în comparație cu alimentele vii. Spirulina nu este o excepție, deși conține o multitudine de vitamine, proteine, minerale și nutrienți, odată supusă procesului de uscare acestea degradează, iar produsul final este lipsit de vitalitate.

Vestea bună este că astăzi pe piață găsim o alternativă pentru spirulina praf, una vie. Spirulina vie este 100% biodisponibilă, este lipsită de gust și miros neplăcut și este mai nutritivă decât orice altă formă de spirulină.

De ce spirulina vie este mai bună pentru organism?

  1.     Spirulina Vie este mai mai ușor absorbită de organism

Spirulina vie este digerabilă între 85 și 95% deoarece nu are celuloză în pereții celulari, ceea ce o face foarte ușor de asimilat de organismul nostru. Organismul recunoaște instantaneu tot ce este viu, de aceea folosește mai multă energie pentru a descompune și a digera alimentele sub formă de pulbere în comparație cu alimentele care sunt în stare proaspătă și conțin fibre.

Pudra de spirulina poate conține o mulțime de substanțe nutritive, dar o mare parte din acestea nu pot fi absorbite de organism din cauza stării sale.

  1.     Spirulina Vie își păstrează fitonutrienții

Fitonutrienții sunt nutrienți funcționali care ajută la sintetizarea multor enzime necesare pentru reglarea metabolismului. Acestea includ glicolipide, polizaharide și pigmenți. Culoarea foarte închisă a spirulinei provine anume din pigmenții naturali.

Ca urmare a supunerii algelor la temperaturi ridicate, compusul crucial al spirulinei, numit ficocianina care conferă proprietăți antiinflamatoare și antioxidante devine aproape complet ineficient. Chiar dacă se aplică un proces de uscare la căldură relativ scăzută, enzimele esențiale sunt distruse, astfel corpul tău nu poate absorbi în totalitate nutrienții. În comparație, spirulina proaspătă păstrează aceste proprietăți datorită stării sale congelate.

  1.     Spirulina vie are enzime

Enzimele sunt catalizatori care accelerează reacțiile chimice din organism. Ele au un rol esențial în biosinteza și degradarea substanțelor din materia vie, întâlnindu-se în toate organismele animale, vegetale și în microorganisme. Fără enzime, procesele biochimice s-ar desfășura cu viteze foarte mici. Spirulina vie are 95% din enzimele active.

  1.     De ce să te mulțumești cu jumătăți de măsură

Spirulina vie conține o gamă uimitoare de nutrienți, vitamine, minerale, acizi grași esențiali, un spectru vast de antioxidanți și proteine vegetale.

Vestea bună este că mineralele le vei lua complet, din orice formă de spirulină alegi. E nevoie de procese nucleare de un anumit calibru, pentru a afecta acele minerale, deci nici uscarea la foc nu le va distruge.

Vestea mai puţin bună este că mineralele erau singurele elemente complet imune la procesele de uscare şi conservare a spirulinei. Restul elementelor, vitaminele, antioxidanţii, toate fitochimicalele (vorbim de mii de compuşi bioactivi cu forță de reconstrucţie), acizii graşi, proteinele, toate sunt degradate într-o proporţie mai mică sau mai mare de metodele clasice de procesare şi păstrare.

  1.     Spirulina vie nu are gust și miros neplăcut

Mulți oameni evită să includă spirulina pulbere în dieta lor din cauza gustului și mirosului neplăcut. Aceasta capătă acest gust și miros neplăcut din cauza proteinelor care degradează în urma procesului de uscare a algelor. Spirulina vie are un gust neutru, de aceea poate fi adăugată cu ușurință în smoothie-uri, lapte vegetal, sucuri sau apă.

Acum știți de ce spirulina vie este cea mai bună! Fiind 100% biodisponibilă, este aproape complet lipsită de gust și miros, păstrează toate proprietățile active și vitalitatea care o fac cel mai puternic super aliment existent. Spirulina vie este mai nutritivă decât orice altă formă de spirulină, din care corpul nostru poate absorbi toți nutrienții.

Aveți grijă de sănătatea voastră, informați-vă înainte de a alege un anumit tip de spirulină și nu uitați că în natură găsim tot de ce avem nevoie pentru ca organismul nostru să se mențină în echilibru. Pentru alte beneficii ale spirulinei, modul în care acționează asupra organismului și cum o poți consuma accesați site-ul spacefood.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Ce simptome dă cancerul de ficat și cum se tratează