Lamaia – 8 lucruri pe care nu le stiai despre ea

Pe langa binecunoscutele efecte antivirale si dietetice, lamaile au si alte proprietati cu adevarat miraculoase.
  • Publicat:
Lamaia - 8 lucruri pe care nu le stiai despre ea
8 lucruri pe care nu le stiai despre lamai

Fie ca le consumi sub forma de suc sau limonada, la o cana de ceai sau ca dressing pentru diferite bauturi, ii faci mult mai mult bine corpului tau decat ai fi crezut. Pe langa binecunoscutele efecte antivirale si dietetice, lamaile au si alte proprietati cu adevarat miraculoase. Hai sa le descoperim impreuna!

1. Vindeca acneea
Lamaile contin acid citric, care poate fi foarte eficace impotriva acneei. Continutul bogat in vitamina C este vital pentru mentinerea sanatatii dermului, in timp ce natura sa alcalina distruge mai multe tipuri de bacterii ce provoaca acneea. Pe langa faptul ca ar trebui sa consumi in fiecare zi pe stomacul gol apa cu lamaie, poti sa iti aplici zeama de lamaie direct pe piele si sa o lasi sa actioneze cate o noapte intreaga.

2. Amelioreaza anxietatea
Studii recente au demonstrat ca mirosul lamailor are un efect relaxant si contribuie la ameliorarea starilor de oboseala, anxietate, tensiune si nervozitate. Totodata, aroma de lamaie imbunatateste moralul si vindeca insomnia.

3. Vindeca aftele bucale
Proprietatile antibacteriene si antivirale ale lamailor pot accelera procesul de vindecare al aftelor. Clateste-ti gura cu un amestec de apa calduta si zeama de lamaie de trei ori pe zi si ai sa observi o diminuare a arsurilor provocate de afte.

4. Calmeaza febra
Daca iti prepari un amestec din zeama unei lamai stoarse, un pahar de apa calda si miere, fii sigura ca temperatura corpului va scadea considerabil.

5. Vindeca eczemele
Daca suferi de eczema, o combinatie intre lamaie, miere si apa calduta aplicata pe zona cu problema va avea efecte vizibile. Capacitatile anti-inflamatorii ale lamailor sunt dublate de puterea vindecatoare a mierei.

6. Inlatura oboseala
Cand te simti extenuata si incapabila sa iti duci la bun sfarsit indatoririle, lamaia iti poate servi drept un veritabil energizant. Ea stimuleaza activitatea creierului si sporeste capacitatea de concentrare.

7. Improspateaza respiratia
Daca ai fumat, ai baut alcool, cafea sau ai mancat anumite condimente, te poti baza pe lamaie pentru inlaturarea mirosului neplacut al gurii. Trebuie doar sa o clatesti cu zeama de lamaie amestecata cu putina apa calduta.

8. Protejeaza stomacul
Acidul lamailor stimuleaza producerea acidului gastric si sporeste activitatea muschilor stomacului. Trebuie doar sa bei o cana de zeama de lamaie in amestec cu apa calduta dupa fiecare masa.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”