Combatera durerii – gasiti in bucatarie cele mai banale leacuri

Un castronel de cirese zilnic va poate scapa de chinul durerilor de cap si va slaveaza stomacul de medicamente.
  • Publicat:
Combatera durerii - gasiti in bucatarie cele mai banale leacuri
Combatera durerii - gasiti in bucatarie cele mai banale leacuri

Stiati ca cele mai multe dintre durerile care ne chinuie uneori isi gasesc leac in cele mai banale ingrediente din bucatarie? Trageti cu ochiul in camara si pe rafturile din frigider si doftoriciti-va in mod natural!

1. Dureri de cap – cirese
Studiile arata ca cel putin una din 4 femei acuza dureri de cap cronice. Ce puteti face daca faceti parte din categoria nefericitelor? Un castronel de cirese zilnic va poate scapa de chin si va slaveaza stomacul de medicamente. Antocianina – un antioxidant ce le da cireselor culoarea rosie – actioneaza ca un inflamator, insa este de 10 ori mai puternic decat aspirina sau ibuprofenul! Zilnic, 20 de cirese proaspete, uscate sau congelate vor avea efecte miraculoase!

2. Dureri de urechi – usturoi
Deschideti camara si scoateti usturoiul! Acesta va calmeaza durerile auriculare, fiind de folos mai ales acelora dintre noi carora le place sa se balaceasca, la piscina, la bazin sau la mare. Apa intrata pe canalele auriculare provoaca otita, iar durerea ne poate impiedica sa ne mai desfasuram activitatile zilnice. Ingredientii activi din usturoi (seleniul, germaniul si compusii sulfurosi) au potential toxic pentru zeci de bacterii cauzatoare de durere. Pisati cativa catei de usturoi, puneti-i in ulei extra virgin de masline si lasati totul la frigider timp de 2 saptamani. Ati obtinut un ulei de usturoi pe care, inainte de a-l picura in ureche, incalziti-l putin.

3. Dureri musculare – ghimbir
Dupa un antrenament intens la sala e imposibil sa nu resimtiti din plin ghimpii febrei musculare. Condimentati-va alimentele cu ghimbir pentru ca previne productia unor hormoni ce exacerbeaza durerea. O lingurita de pudra sau doua lingurite de ghimbir maruntit adaugate la masa principala a zilei va ajuta.

4. Dureri de dinti – cuisoare
Cu totii stim cat de enervante sunt durerile de dinti si cat de greu cedeaza la orice calmant. Totusi, specialistii ne recomanda sa mestecam cativa muguri de cuisoare, acestia domolesc inflamatia gingiei si anihileaza durerea dentara, datorita unui anestezic natural pe care il contin, eugenol.

5. Sindrom premenstrual – iaurt
Senzatia de disconfort dinaintea menstruatiei poate fi combatuta cu iaurt, spun cercetatorii americani de la Yale. Pentru ca e bogat in calciu, iaurtul reuseste sa calmeze sistemul nervos, prevenind instalarea cunoscutei dureri din abdomenul inferior.

6. Dureri ale sinusurilor – hrean
Pentru ca aparatele de aer conditionat functioneaza tot timpul anului in birouri sau acasa, amenintarea sinuzitei este constanta. Durerile sinusurilor sunt de nesuportat, iar cine le cunoaste ar face orice sa scape de ele. Hreanul dat pe razatoare si consumat zilnic, ca atare sau adaugat in sandwich-uri decongestioneaza sinusurile, ajuta la desfundarea nasului si, mai mult decat atat, combate infectia.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări:
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali
Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali