De ce îți țiuie urechile și cum poți ameliora simptomele în mod natural

  • Publicat:
De ce îți țiuie urechile și cum poți ameliora simptomele în mod natural
Țiuitul în urechi afectează aproximativ 15% din populație. Sursa foto: Shutterstock

Tinitus (țiuitul în urechi) este o senzație auditivă neplăcută, caracterizată de un sunet constant sau intermitent în ureche care poate varia în intensitate.

Țiuitul în urechi este episodic sau permanent și poate fi cauzat de mai mulți factori precum:

  • Expunerea la zgomote puternice;
  • Pierderea auzului din cauza înaintării în vârstă;
  • Tulburări ale urechii interne;
  • Probleme de circulație;
  • Efecte secundare ale medicamentelor;
  • Factori legați de stilul de viață, cum ar fi stresul, anxietatea sau consumul excesiv de cofeină sau alcool.

În unele cazuri, țiuitul în urechi poate fi un simptom al unei probleme mai grave și poate necesita evaluare și tratament medical adecvate. De aceea, este întotdeauna recomandat să consulți un specialist în domeniu pentru o evaluare.

În cele ce urmează îți vom spune cum poți ameliora simptomele țiuitului în urechi în mod natural.

Ginkgo biloba

Extractul standardizat din frunzele de ginkgo biloba este un remediu popular pentru țiuitul în ureche.

Ginkgo biloba este o plantă cu origini vechi din China, cunoscută pentru proprietățile sale medicinale și beneficiile asupra sănătății.

Conform Alevia.com.ro, acest agent antioxidant și antiinflamator îmbunătățește circulația sangvină. Se pot administra suplimente alimentare cu concentrație de până la 120 mg de extract de Ginkgo biloba de două ori pe zi. Este important să se respecte recomandarea legată de administrare și de dozaj. Șansele de ameliorare sunt mai mari dacă tratamentul este început în termen de trei luni de la debutul țiuitului în ureche. Suplimentele cu Ginkgo biloba au un impact benefic asupra sănătății și calității vieții persoanelor care suferă de această problemă.

Vitamina B12

Un alt remediu eficient împotriva țiuitului în urechi este vitamina B12. Majoritatea persoanelor care suferă de tinitus au un deficit de vitamina B12. Vitamina B12 se poate găsi în mai multe alimente: ouă, brânză, lapte, carne, pește, fructe de mare. Pentru a se completa deficitul din organism, la recomandarea specialistului se pot administra și suplimente alimentare ce au în compoziție vitamina B12.

Magneziul

Magneziul este un alt remediu care poate fi luat în considerare atunci când ai tinitus, deoarece protejează nervii urechii interne. În mod natural,  acesta se găsește în afine, ciocolată neagră, migdale și banane, dar poate fi administrat și sub formă de supliment alimentar. Potrivit Healthline, mai multe persoane au constatat o reducere a simptomelor datorită suplimentelor cu magneziu.

Usturoiul

În unele cazuri, tinitusul poate fi cauzat de tensiunea arterială ridicată. Dacă se dovedește că tensiunea arterială este într-adevăr mai mare decât în mod normal, îți recomandăm să adaugi usturoi crud în dieta zilnică.

Usturoiul poate fi foarte benefic în cazul în care țiuitul în urechi are o origine infecțioasă. Acesta are proprietăți antimicrobiene și antivirale, ceea ce înseamnă că poate ajuta la combaterea infecțiilor care pot contribui la apariția tinitusului.

Coenzima Q10

Coenzima Q10 poate fi utilă pentru unele persoane pentru a reduce țiuitul în urechi, în funcție de natura afecțiunii lor. Acest supliment generează energie în mitocondriile celulelor și ajută la creșterea fluxului sangvin general.

De asemenea, adoptarea unui stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată și exerciții fizice regulate, poate contribui la menținerea unei bune circulații sangvine și la promovarea unei stări generale de bunăstare. Este recomandat, de asemenea, să consulți un medic specialist pentru a evalua și trata orice afecțiune preexistentă care poate fi asociată cu țiuitul în urechi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: