Cum știi că ai probleme cu circulația sângelui la picioare. Soluții alternative care desfundă arterele și îmbunătățesc circulația

Cum îmbunătățești circulația sângelui la nivelul picioarelor cu băi sau injecții de gaz. Află ce semne dă circulația deficitară.
  • Publicat:
Cum știi că ai probleme cu circulația sângelui la picioare. Soluții alternative care desfundă arterele și îmbunătățesc circulația
Foto: Shutterstock

Pentru a fi în formă este important să ne simțim bine cu tot corpul. De aceea, o bună circulație a sângelui este esențială pentru a rămâne în formă, chiar și în ceea ce privește picioarele.

Vara este cel mai delicat sezon pentru circulația sanguină: temperaturile ridicate cu siguranță nu ajută la activarea acesteia cu ritmurile potrivite. Prin urmare, persoane de toate vârstele pot suferi de un flux sanguin slab în picioare, ceea ce le afectează negativ calitatea vieții.

Circulația sângelui la nivelul picioarelor este foarte importantă, deoarece ajută la transportul oxigenului și a altor substanțe nutritive în țesuturile din picior. O circulație slabă a sângelui poate fi un semn al bolii venelor; de aceea este important să ai grijă de sănătatea vasculară.

Ce înseamnă circulația slabă în picioare?

Circulația slabă a sângelui în picioare înseamnă adesea că arterele nu pot transporta suficient oxigen în țesuturi. Sângele este responsabil pentru transportul oxigenului și al altor substanțe necesare celulelor. De asemenea, îndepărtează deșeurile, cum ar fi dioxidul de carbon (CO2), care este apoi expulzat prin respirație sau prin porii pielii. Lipsa de oxigen în picior poate provoca probleme cu vindecarea rănilor, infecții ale pielii și chiar celulită.

Cauzele circulației deficitare la nivelul picioarelor

La baza unei circulații slabe a sângelui pot sta o serie de afecțiuni medicale, cea mai frecventă fiind boala arterială periferică (BAP). Acest lucru este cauzat de acumularea plăcii în artere, ceea ce restricționează fluxul sanguin.

Medicamentele, cum ar fi beta-blocantele, pot provoca, de asemenea, o circulație slabă a sângelui în picioare sau o afecțiune numită insuficiență venoasă cronică.

Dar acestea nu sunt singurele cauze. Alte cauze ale circulației proaste la nivelul picioarelor includ: obezitate, cheaguri de sânge, boli venoase, graviditate, îmbătrânire, diabet, fumat.

Simptomele circulației deficitare la nivelul picioarelor

Cele mai frecvente simptome ale circulației proaste la nivelul picioarelor sunt:

  • dureri de picioare
  • crampe la nivelul picioarelor
  • furnicături
  • dureri musculare
  • senzație de greutate sau oboseală la nivelul picioarelor

Aceste simptome cresc adesea atunci când stai perioade lungi de timp în picioare, deoarece gravitația trage sângele în jos în partea inferioară a corpului.

Alte simptome includ:

simptome circulatie deficitara
Foto: Shutterstock

Cum îmbunătățești circulația sângelui la nivelul picioarelor

Există multe modalități prin care poți îmbunătăți circulația sanguină slabă în picioare. Dacă ai încercat să faci unele modificări ale stilului de viață și să adopți o dietă sănătoasă, dar încă te confrunți cu o circulație slabă a sângelui în picioare, poate fi necesar să soliciți tratament medical.

În acest sens, un prim pas este consultarea unui medic specialist care, după realizarea unui control amănunțit, va putea stabili tipul de tratament potrivit problemei cu care te confrunți.

Iată câteva dintre tratamentele care îți pot fi prescrise, ideale pentru îmbunătățirea circulației și ameliorarea durerilor:

Băi cu gaz uscat pentru stimularea circulației sângelui

Gazul uscat emite dioxid de carbon care este folosit pentru tratamente de diferite intensități și cu diferite efecte pentru a accelera vindecarea, în special pentru a reduce tensiunea arterială și pentru a îmbunătăți circulația.

În cadrul unei băi cu gaz uscat, pacienții stau întinși într-un balon umplut cu CO2 (păstrând afară partea de sus a corpului), pentru ca gazul să poată fi absorbit cu ușurință în piele. Acesta are efectul de dilatare a vaselor sangvine, reducând astfel frecvența cardiacă și stimulând circulația sangvină. Totodată, o baie cu gaz uscat stimulează hormonii sexuali pentru a spori libidoul și funcția sexuală și pentru a atenua simptomele menopauzei. Aceasta se datorează faptului că gazul este absorbit mai ușor de numeroasele mici artere din zona inghinală”, explică dr. Fülöp Nagy Jeremiás Cristina, medic balneolog.

În plus, CO2 pătrunde în organism și prin intermediul băilor cu apă minerală, care sunt extrem de relaxante mulțumită senzației calmante a bulelor de carbon care rămân lângă piele.

Injecții de gaz pentru ameliorarea durerilor de picioare

Un alt tratament care te ajută în îmbunătățirea circulației sanguine a picioarelor constă în injecțiile cu gaze. Mai exact, despre ce este vorba?

Cu ajutorul unui ac hipodermic se introduce CO2 subcutanat în anumite zone specifice ale corpului pentru a ameliora durerea și pentru a relaxa complet zona. Aceasta este, de fapt, o procedură necomplicată și calmantă care redresează, de asemenea, tulburările circulatorii ale problemelor degenerative ale articulațiilor și ale coloanei vertebrale. Injecțiile de gaz sunt cele mai eficiente pentru o atenuare rapidă a durerii”, completează medicul balneolog.

De altfel, injecțiile de gaz sunt bine-cunoscute pentru efectele lor bune și, prin urmare, fac parte dintre cele mai eficiente tratamente de ameliorare a durerilor.

Efectele tratamentelor cu gaz? Circulația sângelui sanguină clar îmbunătățită! Aceasta deoarece gazul natural de dioxid de carbon este o puternică resursă terapeutică pentru durerea fizică, atunci când este injectat direct în mușchi și articulații.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: