Ceai de banane – te ajută să dormi ca un bebeluș. Vezi cum să-l faci

Dacă credeai că ai consumat bananele sub toate formele lor, iată că poți fi surprins. Medicina naturistă recomandă pentru somn liniștit ceaiul din banane.
  • Publicat:
Ceai de banane – te ajută să dormi ca un bebeluș. Vezi cum să-l faci
Ceai de banane – te ajută să dormi ca un bebeluș, foto: Shutterstock

Bananele sunt unele dintre fructele cele mai iubite. Indiferent de vârstă, nutriționiștii recomandă să le consumăm atât pentru gustul unic, reconfortant dar și pentru fibre sau conținutul de minerale importante precum potasiul. Mai mult decât atât, banana este un fruct indicat și când vrei să slăbești însă într-o cantitate mică, evident.

Bananele  este ideal să fie consumate proaspete, ca de altfel toate fructele și legumele sau verdețuri pentru a beneficia de vitamine și minerale.
Însă bananele au multe întrebuințări: spre exemplu pot fi și gătite –bananele plantain. Vezi rețete precum banane fripte, banane caramelizate cu scorțișoară, mâncare de banana.

Din banane poți face și înghețată dar și prăjituri fără zahar adăugat

Dar și rețete de înghețată cu banane congelate *vei fi uimit cât de cremoasă dulce este. Sau celebrul banana bread, ce a făcut furori în pandemie în casele românilor. Unii preferă cipsurile din banana – acestea pot fi dulci sau sărate. Asta ca să nu mai vorbim despre smoothies cu banana. Însă preparatele cu banane nu se opresc aici. Din coaja de banane dar și din pulpă se poate face ceai cu rolul de a te ajuta să te relaxezi, să adormi. Este util chiar și în cazuri de insomnie.

De ce este importantă coaja de banană

Pentru a beneficia de toate calitățile cojii de banană este ideal să achiziționați un sortiment crescut în agricultura organică sau bio. De ce ar ajuta coaja de banane în caz de insomnia? Conține minerale ce relaxează musculara: magneziu și potasiu, dar și triptofan, un precursor al neurotransmițătorului serotoninei, ce ne face să ne simțim mai bine. În plus coaja de banană are și melatonină, care ajută organismul nostru să adoarmă. Iată o rețetă simplă de ceai din banana -pulpă și coajă. Atenție însă, consultați și un medic dacă aveți probleme cu somnul.

Ceai de banană – rețetă

Ingrediente:

  • o banană bio cu tot cu coajă
  • o cană jumătate de apă plată

Mod de preparare: Se spală bine banana. Se taie în bucăți mai mici. Se pune apă la fiert. Se adaugă banana cu coajă. Coaja de banană trebuie să devină moale. După circa 10 minute de fiert, se oprește focul. Vasul se acoperă cu un cap și se lasă la infuzat. Ceaiul se consumă călduț. Are un gust plăcut, dulceag. Unele persoane prefer să adauge și un praf de scorțișoară sau puțină vanilie.

Sursă: theculinarycure.com/, 

www.healthline.com/

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: