Cum să slăbești rapid prin dieta japoneză cu banane

Descoperă secretul dietei japoneze cu banane, un plan alimentar popular care promite pierderea a 4 kg în doar 7 zile! Află cum bananele pot fi un ajutor eficient pentru scăderea în greutate și cum să îți menții sănătatea în timpul dietei.
  • Publicat:
Cum să slăbești rapid prin dieta japoneză cu banane
Cum să slăbești rapid prin dieta japoneză cu banane Sursa foto: Shutterstock

În căutarea unei diete eficiente și sănătoase, o opțiune populară care a captat atenția multor persoane este dieta japoneză cu banane. Această dietă promite o pierdere în greutate de 4 kg în doar 7 zile, oferind în același timp o metodă simplă și gustoasă pentru a atinge obiectivele de slăbire.

În acest articol, vom explora principiile de bază ale dietei japoneze cu banane și vom analiza beneficiile includerii acesteia în stilul tău de viață, dar și câteva reguli de bază de care ar trebui să ții cont.

Ce este dieta japoneză cu banane?

Cunoscută sub numele de dieta japoneză cu banane, acest plan alimentar a câștigat o popularitate imensă în Japonia, unde succesul dietei a dus la epuizarea rapidă a fructului din magazine.

Dieta cu banane este un plan simplu care se bazează pe proprietățile bogate în nutrienți ale bananelor pentru a ajuta la pierderea rapidă în greutate. Potrivit dietei, o persoană poate consuma doar banane la micul dejun, urmând ca la masa de prânz și cină aceasta să poată consuma oricare alte alimente dorite. În ansamblu, dieta îi îndeamnă pe oameni să facă unele modificări ale stilului de viață. Prin incorporarea acestei diete în stilul de viață, oamenilor nu li se permite să mănânce nimic după ora 20:00 și să se abțină de la a consumate alte băuturi în afara apei. În plus, potrivit unor studii efectuate de oamenii de știință japonezi, pe lângă beneficiile în privința sănătății pe care le are consumul de banane, acestea pot fi de mare ajutor în ceea ce privește procesul de pierdere în greutate.

Planul dietei japoneze cu banane: Ce poți mânca și ce nu?

În dieta cu banane, banana este alimentul principal și adesea singurul pe care îl poți consuma la micul dejun. Poți mânca o banană mare sau mai multe mai mici, dar nu te supraalimenta sau îți umple stomacul. Bananele trebuie să fie proaspete.

La micul dejun, vei mânca banane și vei bea apă la temperatura camerei. Bananele trebuie să fie proaspete/crude, niciodată gătite sau înghețate. Dacă încă te simți înfometat, așteaptă 15 până la 30 de minute și poți mânca altceva. Ia în considerare faptul că valoarea energetică a acestui al doilea mic dejun nu trebuie să depășească 200 de calorii.

La prânz și cină vei mânca normal. Dieta spune că poți mânca orice dorești, dar recomandă mâncarea japoneză, în special orezul, la prânz.

Îți este permisă o singură gustare în fiecare zi după-amiaza, care este și singurul moment în care sunt permise dulciurile.

Dieta recomandă, de asemenea, să eviți produsele lactate și înghețata în cea mai mare parte a timpului.

Recomandări privind dieta japoneză cu banane

Potrivit medicului japonez Hitoshi Watanabe, combinarea bananelor cu apă la temperatura camerei duce la creșterea metabolismului, astfel că o persoană care urmează această dietă poate mânca orice dorește la prânz și cină, dar totuși va pierde din kilogramele nedorite.

Bananele conțin mult amidon, ceea ce determină o senzație de sațietate la oameni. Ca rezultat, procesul de ardere a grăsimilor este mai intens. Apa la temperatura camerei îmbunătățește digestia și reduce senzația de foame. Așadar, micul dejun va consta doar din banane și apă.

Reguli de bază privind dieta japoneză cu banane

Există câteva reguli simple, dar de bază, de care ar trebui să ții cont atunci când alegi să introduci în stilul tău de viață dieta japoneză cu banane:

Nu ar trebui să te supraalimentezi

Încearcă să iei cina nu mai târziu de ora 20:00, iar momentul optim este în jurul orei 18:00. Dacă în intervalul oral dintre cină și ora de culcare te simți înfometat, poți avea o gustare cu fructe, dar nu mai târziu de două ore înainte de culcare.

Exclude deserturile din meniul mesei de prânz și cină

Dacă dorești ceva dulce, te poți răsfăța cu o gustare în jurul orei 13:00 după-amiaza.

Bea multă apă și alte lichide. Apa ar trebui să fie la temperatura camerei și este mai bine să o consumi prin înghițituri mici. După masă, se recomandă să bei doar apă. În intervalele orale de timp dintre mese, poți consuma băuturile tale preferate precum ceai, cafea sau suc. Consumul de alcool este, de asemenea, permis ocazional.

Nu cumpăra prea multe banane moi sau negre, deoarece acestea conțin puține substanțe utile și multe elemente chimice care sunt slab absorbite de organism. Dacă nu ai altă opțiune, alege în schimbul acestora bananele verzi.

Cu toate acestea, este important să consulți medicul sau nutriționistul înainte de a începe orice dietă.

Surse: citymagazine.si, timesofindia.indiatimes.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân