Cuburile de gheață, remediul pentru durerea în gât. Cum să scapi de durere în gât și usturime, fără pastile și siropuri

Durerea în gât este foarte comună, în special din cauza schimbărilor de vreme și sezon. Iată cum să scapi de ea, fără pastile și siropuri.
  • Publicat:
Cuburile de gheață, remediul pentru durerea în gât. Cum să scapi de durere în gât și usturime, fără pastile și siropuri
Cuburile de gheață, remediul pentru durerea în gât. Cum să scapi de durere în gât și usturime, fără pastile și siropuri

Durerea în gât este foarte comună, în special din cauza schimbărilor de vreme și sezon. Acestea tind să se amelioreze de la sine în decursul unei săptămâni. Cu toate astea, având dureri de gât poate fi foarte neplăcut și în multe cazuri, evident, dureros. Unele persoane pot avea dificultăți și de vorbire și la înghițirea alimentelor din cauza durerii de gât. Persoanele care se confruntă cu dureri de gât ar trebui să se hidrateze bine, deși băuturile fierbinți ar trebui evitate. În schimb, se recomandă suptul cuburilor de gheață, deoarece acestea pot calma inflamația. Haideți să vedem cum funcționează, de fapt, această terapie.

Cuburile de gheață, folosite pentru a ameliora durerea în gât

Suptul cuburilor de gheață poate fi calmant și hidratant. Experții în sănătate susțin că gheața poate fi un tratament bun pentru durerile de gât deoarece are un efect local de răcire asupra țesuturilor inflamate. Gheața scade temperatura terminațiilor nervoase din gât, reducând astfel semnalele de durere.

Chiar și după o amigdalectomie, medicii sugerează pacienților să consume înghețată. Înghețata rece intră în contact cu amigdalele inflamate și minimizează umflarea și reduce disconfortul și durerea. Iată câteva modalități mai eficiente de a trata durerile de gât acasă.

Gargară cu apă sărată

Gargară cu apă sărată poate, de asemenea, să ajute la reducerea inflamației. Cu toate acestea, nu este recomandată pentru copii. Pentru a prepara propria soluție de gargară, dizolvă jumătate de linguriță de sare într-un pahar cu apă călduță. Fă gargara cu soluția preparată și scuip-o. Repetă procesul ori de câte ori este necesar.

Lapte cu turmeric

Turmericul este un puternic antioxidant și are puterea de a lupta împotriva multor infecții grave. Pentru durerile în gât, poți bea lapte cu turmeric înainte de culcare. Este numit și elixirul de aur. Dacă ai tendința de a te balona consumând lapte seara, poți să-l consumi în cantități mai mici sau în orice alt moment al zilei. Asigură-te că adaugi și un praf de turmeric într-o ceașcă de lapte. Adăugarea unui praf de piper negru poate stimula beneficiile pentru sănătate ale turmericului.

Inhalarea vaporilor de apă

Inhalarea aburului implică inhalarea vaporilor de apă care ajută la deschiderea căilor nazale. Aerul cald și umed desface mucusul blocat, lipicios din căile nazale, gât și plămâni. Asigură-te că ții vasul cu apă fierbinte sau inhalatorul electric de aburi pe o suprafață tare, cum ar fi o masă. Fii atent în timpul procesului, altfel există riscul să te frigi cu apa fierbinte.

Kadha

Kadha este o terapie din medicina ayurvedică și ajută la calmarea gâtului iritat și la reducerea tusei. Pentru a pregăti kadha, mărunțește 4 căței de usturoi, 2 boabe de piper negru, o bucățică de scorțișoară dintr-un baton, o bucată de lemn dulce, o bucată de ghimbir și 5-6 frunze de busuioc într-un vas. Adaugă 2 căni de apă și fierbe până când decoctul se reduce la jumătate. Strecoară și lasă-l să se răcească ușor suficient cât să poți să-l bei. Adaugă o linguriță de miere înainte de a bea, dar ai grijă ca preparatul să nu fie fierbinte. Mierea poate deveni toxică la anumite temperaturi!

Ceai cu ghimbir pentru durerea în gât

Ceaiul cu ghimbir este un remediu popular și eficient pentru tratarea durerilor în gât și calmează gâtul inflamat. Poți fierbe ghimbir în apă și să-l bei încet sau poți fierbe și ghimbir cu apă înainte de a adăuga frunze de ceai și lapte.

Suc de ghimbir și miere

Conform cercetărilor, ghimbirul poate avea un efect antimicrobian mai puternic atunci când este combinat cu miere, care are și ea proprietăți antimicrobiene. Întâi, rade ghimbirul și apoi presează-l cu o lingură pentru a extrage tot sucul. Adaugă o linguriță de miere la acest suc, amestecă și bea. Consumul acestuia te poate ajuta să scapi de durerile de gât.

Odihnește-te

Odihna suficientă este esențială pentru o recuperare corespunzătoare. Somnul ajută la întărirea sistemului imunitar. Somnul insuficient poate compromite nivelul celulelor albe din sânge, care sunt necesare pentru a lupta împotriva infecției care cauzează durerile în gât. Deși remediile homemade pot ajuta la ameliorarea disconfortului este esențial să consulți medicul în cazul în care experimentezi orice simptome noi, în special dacă această durere persistă mai mult de o săptămână.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia