Gargara cu apă sărată, remediul natural pentru durerile în gât

Unul dintre cele mai populare trenduri pe care le-am observat este gargara cu apă sărată, care poate ajuta la ameliorarea durerii sau iritației în gât.
  • Publicat:
Gargara cu apă sărată, remediul natural pentru durerile în gât
Gargara cu apă sărată, remediul natural pentru durerile în gât

Când ești bolnav, ai tendința de a căuta orice remediu care te poate ajuta să te simți mai bine sau să te recuperezi mai repede. Am trecut și noi prin asta și chiar am observat o creștere a remediilor populare pentru durerile de gât, iar printre acestea se numără și gargara cu apă sărată.

Pe TikTok, în ultimele câteva luni, creatorii au împărtășit „trucuri” pentru a ameliora durerile de gât. Unul dintre cele mai populare trenduri pe care le-am observat este clasica gargară cu apă sărată, care poate ajuta la ameliorarea durerii sau iritației în gât. Pune puțină apă sărată în gură, fă o gargară timp de 10 până la 15 secunde, scuipă și repetă. Poți face întregul proces la fiecare 3 ore de 4 ori într-o zi, și apoi poți repeta în fiecare zi până când îți trece durerea în gât. E atât de simplu.

Cum ajută gargara cu apă sărată la ameliorarea durerilor în gât?

Să trecem direct la subiect: nu există prea multe cercetări care să dovedească faptul că gargară cu apă sărată este eficientă în ameliorarea durerii din gât. Cu toate acestea, există cercetări recente care sugerează că gargară cu apă sărată poate fi benefică atunci când ești bolnav.

Un studiu din 2023 prezentat la Ședința Științifică Anuală a Colegiului American de Alergii, Astm și Imunologie arată cum gargara cu apă sărată ar putea fi eficientă în prevenirea spitalizărilor cauzate de COVID. În cadrul studiului, alături de un grup de control, persoanele din studiu au primit soluții saline cu concentrații mici sau mari pentru gargară după ce au fost testate pozitiv pentru SARS-CoV-2.

„Scopul nostru a fost să examinăm irigarea nazală și gargara cu soluții saline pentru o posibilă asociere cu ameliorarea simptomelor respiratorii asociate infecției cu coronavirus”, a spus co-autorul studiului, Jimmy Espinoza. „Am constatat că ambele regimuri saline par a fi asociate cu rate mai mici de spitalizare în comparație cu grupul de control în infecțiile cu SARS-CoV-2. Sperăm că pot fi efectuate mai multe studii pentru a investiga pe deplin această asociere.”

Gargară cu apă sărată în timpul bolii poate ameliora severitatea simptomelor tale, conform studiului menționat mai sus. Dar, așa cum afirmă și Espinoza, este necesară mai multă cercetare pentru a înțelege pe deplin efectele pozitive potențiale ale apei sărate asupra sistemului nostru imunitar.

Foto: shutterstock

Surse:

https://acaai.org/news/new-study-gargling-with-salt-water-may-help-prevent-covid-hospitalization/

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia