Iaurt cu miere pentru mâncărimi vaginale. Remedii naturale pentru disconfortul intim

Multe femei se confruntă cu mâncărimi vaginale, uscăciune și arsuri în zona intimă. Există câteva remedii homemade care pot ameliora simptomele inconfortabile.
  • Publicat:
Iaurt cu miere pentru mâncărimi vaginale. Remedii naturale pentru disconfortul intim
Iaurt cu miere pentru mâncărimi vaginale. Remedii naturale pentru disconfortul intim

Multe femei se confruntă cu mâncărimi vaginale, uscăciune și arsuri în zona intimă. Chiar dacă aceste semne nu sunt de obicei un indicator al unor probleme grave, acest lucru nu înseamnă că ar trebui ignorate. Mâncărimea și uscăciunea vaginală pot fi cauzate de infecții bacteriene sau eczeme. Utilizarea săpunurilor tari și a gelurilor de duș poate, de asemenea, irita pielea din jurul vulvei și poate provoca astfel de probleme. Uneori, mâncărimea și uscăciunea sunt însoțite de roșeață și inflamație în și în jurul vaginului, ceea ce poate reprezenta un disconfort. Pentru a scăpa de mâncărimea vaginală este necesară menținerea unei igiene adecvate. Cu toate acestea, există și câteva remedii homemade care pot ameliora simptomele inconfortabile.

Iaurt și miere

Natura probiotică a iaurtului ajută la tratarea mâncărimii și arsurii vaginale. Iaurtul, când este combinat cu miere, poate ajuta în două feluri: în primul rând, proprietățile antiinflamatorii ale mierii și efectul calmant al iaurtului te ajută să scapi de iritație și, în al doilea rând, compusul probiotic din iaurt poate ajuta la corectarea dezechilibrului bacteriilor, reducând riscul de infecție bacteriană.

Poți amesteca iaurt și miere și să-l mănânci o dată pe zi pentru a scăpa de mâncărimea vaginală. Sau poți aplica și de două ori pe zi pe vagin pentru a vedea rezultate rapide.

Clătește zona cu oțet de mere

Se spune că oțetul de mere nu este altceva decât un elixir magic. Sunt puține lucruri pe care oțetul de mere nu le poate trata. Proprietățile sale puternice antibacteriene și antifungice fac minuni în ameliorarea mâncărimii și arsurii vaginale. Echilibrează pH-ul vaginului și al pielii și, de asemenea, ajută la echilibrarea florei vaginale.

Poți bea o linguriță de oțet de mere cu un pahar de apă sau poți adăuga jumătate de cană în apa de baie. Nu-l folosi în formă concentrată deoarece poate provoca arsuri severe.

Ulei de arbore de ceai pentru mâncărimi vaginale

Proprietățile antifungice, antibacteriene și antivirale ale uleiului de arbore de ceai îl fac eficient pentru tratarea arsurilor și mâncărimilor vaginale. Ia 2-3 picături de ulei de arbore de ceai pe degete și aplică-l pe pielea de la exteriorul vaginului. Acest lucru va ajuta la uciderea oricărei ciuperci.

Frunze de busuioc

Busuiocul este o plantă folosită în mod tradițional, care conține eugenol, care ajută la amorțirea terminațiilor nervoase. Are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și antifungice, care pot ajuta la tratarea arsurilor și mâncărimilor vaginale. Fierbe câteva frunze de busuioc în apă, apoi lasă apa să se răcească și clătește-ți vaginul de 2-3 ori pe zi.

Compresă rece

O compresă rece îți poate oferi ameliorare instantanee. Aceasta ajută prin „amorțirea” senzației de mâncărime, reducând astfel umflarea și inflamația. Ia câteva cuburi de gheață și înfășoară-le într-un prosop de bumbac curat. Așază prosopul cu gheață pe zona afectată pentru câteva minute. Poți repeta acest lucru de 3-4 ori pe zi.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia