Ceapa şi usturoiul previn durerile articulare

Dacă te confrunţi cu dureri la nivelul articulaţiilor şi vrei să previi disconfortul cu ajutorul metodelor naturale, încearcă să consumi din belşug două plante aromate, uneori mult prea aromate: ceapa şi usturoiul.
Ceapa şi usturoiul previn durerile articulare

 

Dacă te confrunţi cu dureri la nivelul articulaţiilor şi vrei să previi disconfortul cu ajutorul metodelor naturale, încearcă să consumi din belşug două plante aromate, uneori mult prea aromate: ceapa şi usturoiul.
 
Conform dr. Oz, unul dintre cei mai apreciaţi specialişti din SUA care şi-a asumat în ultimii ani rolul de educator al publicului larg, un consum crescut de ceapă şi usturoi reduce cu 25 la sută riscul de osteoartrită timpurie. 
 
Astfel, dacă strecori cu generozitate plantele în meniul tău, te poţi bucura de o stare bună de sănătate la nivelul articulaţiilor şi poţi preveni neplăcerile. Plantele din familia Allium precum ceapa şi usturoiul conţin o substanţă responsabilă pentru aromele inconfundabile, însă performanţa ei în prevenirea durerilor se datorează capacităţii de a ţine departe de cartilagii enzimele care le pot distruge.
 
Dacă teama de miros vă ţine departe de usturoi şi ceapă, încercaţi să le combinaţi în salate cu pătrunjel sau busuioc. Strecuraţi-le în supă sau la finalul oricărui fel de mâncare, dar lăsaţi-le cât mai puţin pe foc.

Consumaţi-le cu broccoli, conopidă sau varză, alte plante cu virtuţi benefice articulaţiilor. Iar aceste salate, pot fi stropite din belşug cu lămâie şi pot constitui o masă sănătoasă pentru cei care fac sport, vor să slăbească şi îşi doresc o protecţie eficientă a încheieturilor.
 

Recomandări: