Cele mai eficiente 17 ceaiuri pentru tuse, febră și dureri în gât. Cum se consumă și ce beneficii au

  • Publicat:

Tuse seacă, dureri în gât, febră, nas înfundat? Sunt simptome specifice gripei, răcelii, dar și infecției cu noul coronavirus. Pentru ameliorarea acestora poți bea diverse ceaiuri din plante, care au proprietăți antiinflamatoare, antivirale și emoliente.

Nu consuma cantități mari de ceai, mai ales dacă ești gravidă, alăptezi sau urmezi și alte tratamente pentru diverse boli. Indiferent cât de sănătoase ar fi ceaiurile, ține cont că acestea, consumate în exces, pot avea și reacții adverse. În plus, agravarea simptomelor trebuie imediat semnalată medicului, care îți poate recomanda un tratament mai puternic!

Vezi mai jos câteva ceaiuri care te pot ajuta să scapi de tuse, nas înfundat, febră și dureri în gât.

Ceaiuri împotriva tusei

Ceaiul de ghimbir, bun pentru tuse

Ajută la ameliorarea tusei, durerilor în gât, dar și a febrei. Combină-l cu câteva felii de lămâie. Evită consumul excesiv, deoarece poate duce la diaree.

Ceai din rădăcină de lemn dulce

Este dulce, așa cum îi spune și numele, și sprijină expectorația, ajutând totodată la ameliorarea astmului și a senzației de „ace” în gât.

Ceai din coji din ceapă

Ameliorează tusea și durerile în gât în cazul pacienţilor care suferă de probleme respiratorii. Aminoacidul L-triptofan, prezent în ceaiul de ceapă, serveşte ca sedativ natural şi este ideal pentru persoanele care se confruntă cu somnul întrerupt.

Ceai din rădăcină de nalbă mare (marshmallow root)

Calmează iritațiile gâtului, tusea seacă și simptomele astmului sau bronșitei.

Ceai de licheni de piatră (iceland moss)

Conține substanțe care au efect benefic asupra tractului respirator. Are un gust ușor amărui, așa că poate fi îndulcit cu puțină miere.

Ceai de soc

Elimină toxinele din organism, dar te poate fi util şi dacă te simţi răpus de o răceală de sezon. Ba mai mult, poate vindeca şi sinuzita.

Ceaiuri împotriva durerilor în gât

Este un ceai parfumat plin de antioxidanți benefici în caz de tuse seacă și dureri în gât. Poate fi consumat în siguranță și de copii.

Ceai de cyclopia (honeybush)

Este un ceai fără cafeină similar ceaiului rooibos, care calmează tusea și ajută la ameliorarea disconfortului de la nivelul gâtului.

Ceai de salvie

Este folosit din cele mai vechi timpuri pentru ameliorarea simptomelor de răceală, gripă, astm, bronșită. Poate fi folosit în combinație cu rozmarin.

Ceai de mușețel

Are un gust foarte plăcut, calmează durerile în gât și ajută la eliminarea secrețiilor bronșice. Poți face și gargară cu ceai de mușețel.

Ceai de cimbru

Parfumat, aromat, terapeutic, acest ceai elimină rapid durerile în gât și accesele de tuse seacă sau productivă. Poate fi consumat în combinație cu ceai de luminița nopții sau ceai de iederă. Tratează astmul, bronşita şi stimulează sistemul nervos. Dacă îl consumi frecvent, stările de melancolie devin istorie.

Ceai de mentă

Bun pentru stomac, dar și pentru tuse sau dureri în gât, ceaiul de mentă are în compoziție L-menthol, o substanță care poate reduce inflamațiile de la nivelul tractului respirator.

Ceaiuri împotriva febrei

Ceai de pătlagină

Pătlagina este adesea folosită ca remediu pentru reducerea febrei, tratamentul bronșitei și vindecarea rănilor pielii, dar este de folos și în infecțiile virale, așa cum este malaria, sau în cele bacteriene ori fungice.

Ceai de echinaceea

Ajută atât la prevenirea, cât și la combaterea simptomelor de răceală, gripă sau alte infecții virale.

Ceai de tei

Scade febra şi vindecă afecţiunile gâtului. Pe lângă asta, poate acţiona ca un sedativ, te face să te relaxezi şi să ai un somn odihnitor noaptea. Florile de tei combat tensiunea arterială şi migrenele.

Ceai de fenicul

Are proprietăți antiinflamatorii, ajută la decongestionarea sinusurilor, deci desfundă nasul, reduce temperatura corpului și poate ameliora tusea seacă.

Ceai de anason stelat

Semințele de anason sunt un remediu eficient pentru tuse, astm și alte infecții respiratorii, dar pot fi consumate și pentru întărirea sistemului imunitar.

Ceai de ginseng

Este folosit de popoarele asiatice din cele mai vechi timpuri ca adjuvant în infecțiile virale și întăritor al sistemului imunitar. Poate ajuta la ameliorarea durerilor în gât și reduce riscul de apariție a problemelor respiratorii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia