Laptele bătrânului: ce plantă poate înlocui lactatele la bătrânețe, conform medicului Elena Armenescu

  • Publicat:
Laptele bătrânului: ce plantă poate înlocui lactatele la bătrânețe, conform medicului Elena Armenescu
Laptele bătrânului: ce plantă poate înlocui lactatele la bătrânețe, conform medicului Elena Armenescu. Foto: Shutterstock

Ceaiul de păducel este „medicament” natural pentru inima persoanelor în vârstă. Datorită proprietăților sale antioxidante, vasodilatatoare și antiinflamatoare, beneficiile nu se limitează doar în ceea ce privește sănătatea inimii. Consumul de păducel este indicat și în caz de artroză, cea mai întâlnită afecțiune în rândul vârstnicilor.

Citește și: Sirop de păducel cu miere ➤ Rețetă sirop de păducel ➤ Rețetă fără zahăr

Medicul cardiolog Elena Armenescu a declarat în cadrul emisiunii „De-a viața ascunselea” că știe de la regretatul farmacist Ovidiu Bojor despre virtuțile curative ale acestei plante, care spunea: „Păducelul este supranumit laptele bătrânului.”

„La bătrânețe nu prea mai sunt recomandate multe lactate, doar cele sub formă de iaurt sau chefir – un aliment medicament la rândul lui, care menține sănătatea florei intestinale. Păducelul se poate folosi sub formă de ceai, decoct sau tinctură, obținute din fructele, florile și frunzele acestui arbust”, spune dr. Elena Armenescu.

Preparatele pe bază de păducel sunt indicate în ameliorarea unor afecțiuni precum angina, insuficiența cardiacă și hiperlipidemia (nivel foarte mare al colesterolului și al trigliceridelor în sânge).

Fructele de păducel au o acțiune calmantă, sedativă, ajută la scăderea tensiunii, stimulează miocardul și sunt cardiotonice.

@florentina_fantanaru Dr.cardiolog Elena Armenescu în week-end la Antena3CNN, 15,35 #inima#cardiolog#fyp#doctor#antena3cnn ♬ sunet original – florentina_fantanaru

Beneficii păducel pentru inimă, creier și imunitate

Principalele efecte benefice ale păducelului se resimt asupra inimii și circulației sângelui, planta având puternice proprietăți antihipertensive.

Astfel, vasele de sânge funcționează corect, iar circulația sângelui este neperturbată, rezultând o sănătate a inimii de invidiat.

Păducelul este indicat și persoanelor care au probleme cu varicele sau cu memoria – îmbunătățește circulația sângelui la mâini și picioare, dar și către creier.

De asemenea, păducelul poate avea efect benefic și în cazul celor care se confruntă cu anxietate, stres sau depresie. Ceaiul de păducel ajută la reducerea agitației și nervozității, ameliorează palpitațiile și are efect benefic asupra sistemului nervos central.

Totodată, ajută în caz de anemie, stări de slăbiciune sau astm bronșic.

Ca leac împotriva insomniei se recomandă o cană cu infuzie de păducel înainte de culcare sau 10-15 picături de tinctură de păducel seara.

Datorită flavonoidelor conținute, antioxidanți care au proprietăți anticancerigene și antivirale, a calciului, vitaminei C, pectinelor și taninilor, păducelul este un extraordinar aliat în lupta cu radicalii liberi ce pot favoriza îmbătrânirea celulară, dar și virozele.

Faimosul sirop de păducel poate fi adjuvant și în caz de diaree, având rol tonic și remineralizant.

Citește și: Tratament naturist pentru boli cardiovasculare ➤ Simptome și factori de risc ➤ 5 plante care reduc tensiunea, reglează colesterolul și îmbunătățesc circulația sângelui la inimă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: