Alimentul dulce care previne ficatul gras. Sunt de ajuns 2 lingurițe pe zi!

De-a lungul anilor, mierea a fost folosită ca remediu natural. Acum, un nou studiu arată că pe lângă ameliorarea durerilor în gât sau a simptomelor răcelii are mai multe beneficii.
  • Publicat:
Alimentul dulce care previne ficatul gras. Sunt de ajuns 2 lingurițe pe zi!
Foto: shutterstock

De-a lungul anilor, mierea a fost folosită ca remediu natural. Acum, un nou studiu arată că pe lângă ameliorarea durerilor în gât sau a simptomelor răcelii, mierea are mai multe beneficii.

Dacă adaugi miere în preparate este un mod extraordinar de a te bucura de extra savoare și extra beneficii, efecte venite din dietă, arată cercetătorii Universității din Toronto.

Oamenii de știință au descoperit că mierea îmbunătățește mai mulți indicatori esențiali ai sănătății cardiometabolice, precum glicemia și nivelul colesterolului.

Un studiu publicat în jurnalul Nutrition Reviews face referire la o reviziure sistematică și o meta-analiză care implică mierea. Procesul i-a condus pe cercetători să descopere că atunci când mănânci miere reduci mai rapid glucoza din sânge, colesterolul total și colesterolul LDL (rău), stabilizează trigliceridele și este un marker pentru boala de ficat gras.

De asemenea, acest ingredient îmbunătățește markerii inflamatori și nivelul crescut de colesterol HDL (colesterol bun). Cercetătorii sunt surprinși de rezultatele studiului, mai ales că mierea este 80% zahăr. Cu toate astea, acesta este un ingredient cu o compoziție complexă și zaharuri rare, proteine, acizi organici și alți compuși bioactivi.

Studii anterioare arată că mierea este asociată cu îmbunătățirea sănătății cardiometabolice, în special în studiile realizate pe animale.

Câtă miere ar trebui să mănânci zilnic?

Echipa de cercetători menționează contextul în care au fost făcute descoperirile și obiceiurile sănătoase pe care le-au urmat participanții. Potrivit descoperirilor, participanții consumau zahăr adăugat în cantitate de 10% sau mai puțin.

Specialiștii avertizează să nu începi să consumi miere dacă deja eviți zahărul. Mierea este doar un înlocuitor al zahărului, mai ales dacă folosești cu regularitate zahăr alb, sirop sau alți îndulcitori.

La studiu au luat parte un total de 1100 participanți și, în medie, doza zilnică de miere administrată în timpul experimentului a fost de 40g de miere, adică undeva la 2 lingurițe. Durata medie a studiului a fost de aproape opt săptămâni. Mierea crudă a rezultat mai multe beneficii în studiile observate.

Mierea pasteurizată nu are aceleași beneficii!

Autorii studiului au explicat că mierea procesată își pierde efectele pentru sănătate după pasteurizare. Cu toate astea, efectele pe care le are mierea crudă depind de mai mulți factori, iar dacă vrei să te bucuri de beneficiile pe care le are, nu o introduce în băuturi și preparate fierbinți. În schimb, o poți folosi în iaurt, întinsă pe rondele de ovăz sau ca dressing la salată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia