4 beneficii extraordinare ale apei cu lămâie

  • Publicat:
4 beneficii extraordinare ale apei cu lămâie

Oamenii experimentează cu băuturi tonice din cele mai vechi timpuri. De la fântâna tinereții la apa alcalină și la sucul de kale, mereu căutăm acea poțiune magică perfectă care să ne redea sănătatea și starea de bine, să ne protejeze de boli și să ne facă să arătăm și să ne simțim cu 10 ani mai tineri. Dar dacă acea poțiune nu este atât de misterioasă? Dacă este doar… apă cu lămâie?

Apa cu lămâie a fost promovată ca un ajutor pentru sănătate și bunăstare timp de mulți ani de unii doctori, susținătorii unui stil de viață sănătos și, bineînțeles, de celebrități precum Gwyneth Paltrow. Și, spre deosebire de curele de sucuri ambalate care se presupune că îți luminează pielea și te întineresc, apa cu lămâie nu te va costa o avere. Este ieftină, ușor de preparat și pare sigură (atât timp cât nu încerci să trăiești doar cu apă cu lămâie) – dar chiar face minuni?

Iată câteva dintre beneficiile apei cu lămâie, pe care ai putea să le iei în considerare:

Îți face pielea mai puțin ternă

Lămâile sunt bogate în antioxidanți, care ajută la prevenirea deteriorării celulare și la combaterea radicalilor liberi – inclusiv cei care duc la riduri și alte probleme ale tenului legate de îmbătrânire. (De aceea atâtea seruri pentru piele conțin antioxidanți precum vitamina C și de aceea dermatologii recomandă consumul de alimente bogate în antioxidanți.) 

Apa cu lămâie combate balonarea

Apa cu lămâie – mai ales caldă sau fierbinte – poate ajuta digestia și reduce balonarea. Iar experții spun că acidul citric din lămâi poate suplimenta acizii naturali din stomac pentru a ajuta la descompunerea alimentelor. În plus, apa cu lămâie este o sursă surprinzător de bună de potasiu, un mineral care ajută la menținerea sub control a nivelului de sodiu. (Nu că o beam nediluată, dar o jumătate de cană de suc de lămâie are aproximativ 125 de miligrame de potasiu, comparativ cu aproximativ 211 miligrame într-o banană.) 

Te ajută să stai departe de răceli

Citricele precum lămâile sunt bogate în vitamina C, un antioxidant despre care cercetările sugerează că poate ajuta la prevenirea răcelilor și la reducerea inflamației în tot corpul. Probabil că ar trebui să bei foarte multă apă cu lămâie pe o perioadă lungă de timp pentru a observa cu adevărat o diferență în inflamație, pentru că este greu de evaluat impactul apei cu lămâie asupra sistemului imunitar pe o perioadă scurtă de timp. Cu toate acestea, te poate feri de răceli, într-o anumită măsură.

Apa cu lămâie te poate ajuta să pierzi în greutate

Un studiu publicat în „Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition” a constatat că polifenolii din coaja de lămâie au împiedicat șoarecii să acumuleze grăsime în plus pe o perioadă de 12 săptămâni. După ce începi ziua cu ceva la fel de sănătos ca apa cu lămâie, vei fi mai tentat să continui cu antrenamentele, să mănânci sănătos și să renunți la băuturile cu calorii multe precum sucul de portocale și băuturile carbogazoase, ceea ce va duce, inevitabil, la o scădere în greutate fără efort.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Slăbește cu apă și lămâie! Sfatul medicului: Se bea cu 30 de minute înainte de masă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc