Ce se întâmplă, de fapt, dacă bei suc de lămâie. Unele efecte sunt foarte grave pentru organism

  • Publicat:
Ce se întâmplă, de fapt, dacă bei suc de lămâie. Unele efecte sunt foarte grave pentru organism

Lămâia este extrem de bogată în vitamina C. Știm deja asta și de aceea este și primul fruct către care întindem mâna atunci când avem nevoie de această vitamină.

Sucul de lămâie proaspătă este și el un lichid foarte benefic pe care îl putem obține cu ușurință chiar la noi acasă. Dacă facem un obicei din a consumă suc de lămâie în fiecare zi, vom evita diverse probleme de sănătate, spun specialiștii.

Însă tot ei ne și avertizează că un consum în cantități mari poate aduce cu sine și probleme medicale. Iată despre ce este vorba!

Beneficiile consumului zilnic de suc de lămâie

Sprijină digestia. Lămâia conține acid citric care poate ajută la stimularea producției de acid clorhidric din stomac, care poate îmbunătăți digestia și preveni constipația.

Protejează sănătatea dentară. Acidul citric din lămâie poate sprijini uciderea bacteriilor din gură și la prevenirea cariilor.

Ține greutatea sub control. Este o băutură sățioasă și extrem de săracă în calorii.

Previne formarea pietrelor la rinichi. Acidul citric ajută la prevenirea deshidratării, una dintre cele mai frecvente cauze ale pietrelor la rinichi.

Are un puternic efect antioxidant și antiinflamator. Vitamina C din conținutul lamaii este antioxidant puternic, ce sprijină protejarea celulelor corpului nostru și reduce riscul de boli precum diabetul sau obezitatea.

Dezavantajele consumului în cantități mari a sucului de lămâie

Printre cele mai des întâlnire dezavantaje ale consumului de zeamă de lămâie, se numără și faptul că poate provoca probleme cu stomacul și unele cazuri, chiar diaree.

Mai mult, tot zeama de lămâie poate eroda și smalțul dinților. Acidul citric din lămâie poate eroda smalțul danturii dacă este consumat în exces sau băut fără a va clăti gura cu apă ulterior.

În loc de concluzie…

Lămâia s-a dovedit a fi un remediu natural util care oferă soluții pentru diverse probleme de sănătate. În acest scop, fiecare trebuie să consume un sfert de lămâie în fiecare zi.

Astfel, consumul zilnic de suc de lămâie în cantități moderate poate avea unele beneficii pentru sănătate, dar este important de reținut că NU este un remediu pentru toate bolile.

Citește și: Lămâia: beneficii uluitoare pentru frumuseţe şi sănătate!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân