Tehnologia și respectarea normelor de igienă în cabinetele stomatologice – la ce să fii atent atunci când ești pacient

  • Publicat:
Tehnologia și respectarea normelor de igienă în cabinetele stomatologice - la ce să fii atent atunci când ești pacient

Starea de sănătate a dinților și zâmbetul ne influențează viața pe mai multe niveluri. Pe de o parte, o problemă de sănătate dentară care nu a fost gestionată la timp poate antrena patologii mai grave. Pe de altă parte, starea danturii are un rol și în estetica feței, putând cauza apariția semnelor de îmbătrânire. Nu în ultimul rând, zâmbetul influențează bunăstarea, modul de viață și starea emoțională.

Acestea sunt numai câteva dintre motivele pentru care trebuie să avem grijă permanent de sănătatea orală. Iar unul dintre aspectele importante de luat în considerare este alegerea clinicii stomatologice și a unui medic bun. Iată mai jos la ce să fii atent în calitate de pacient.

Stabilește serviciile stomatologice de care ai putea avea nevoie

Este foarte important să stabilești din start care ar putea fi serviciile de care ai nevoie, de exemplu, dacă îți lipsește un dinte, ai putea avea nevoie de un specialist implantolog. Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, medicii stomatologi pot pune un diagnostic precis, pentru a stabili soluțiile de tratament potrivite, indiferent de afecțiunile din sfera sănătății orale de care suferi. Că sunt publice sau private, clinicile stomatologice oferă o gamă largă de tratamente, de la detartraj și periaj profesional la implanturi dentare și diverse proceduri estetice, precum montarea de fațete. Unele cabinete pot să ofere doar servicii de endodonție sau ortodonție, altele sunt dotate și pentru chirurgie dentară.

Documentează-te cu ajutorul recenziilor

În era internetului, cele mai multe cabinete stomatologice au o prezență online. Pe de o parte, ai la dispoziție site-ul clinicii, unde sunt prezentate ofertele de tratament și prețurile, astfel încât să îți faci o idee despre bugetul pe care ar trebui să-l aloci în acest sens. Pe de altă parte, poți folosi mediul online pentru a verifica recenziile utilizatorilor, ce pot înclina balanța spre un centru medical mai degrabă decât spre altul. Comentariile utilizatorilor pot fi un bun instrument pentru a economisi timp.

Vizitează clinica și fii atent la condițiile de igienă și dotările tehnologice

După ce ai întocmit o listă scurtă cu potențialele cabinete stomatologice pe care ai putea să le verifici, este recomandat să le vizitezi personal, stabilind o programare pentru o consultație. Aruncă o privire la facilitățile lor și stai de vorbă cu medicul stomatolog despre nevoile, obiectivele și preocupările tale de sănătate orală. Pregătește-ți o serie de întrebări înainte de a suna și de a vizita cabinetul stomatologic. Dacă este posibil, adu cu tine radiografii și alte documente privind tratamentele anterioare.

Atunci când vizitezi cabinetul, alocă-ți timp pentru a observa atmosfera, dacă arată confortabil și curat, dacă sunt respectate regulile de igienă, dacă personalul și medicul dentist poartă o ținută corectă. Pe scurt, dacă există o structură de îngrijire adaptată nevoilor tale, cu respectarea protocoalelor de igienă și tratament și folosirea unor materiale specifice recunoscute, de exemplu, anumite mărci de implanturi ori tipuri de coroane.

Pe lângă servicii de ultimă generație și cele mai noi tehnologii, cabinetul ar trebui să afișeze clar toate informațiile importante. De exemplu, ar trebui să aibă un ghid al prețurilor, dar și să prezinte calificările medicului, care de obicei sunt afișate pe peretele sălii de așteptare sau în cabinet. În general, dacă alegi un stomatolog care investește în cele mai noi tehnologii pentru a îmbunătăți experiența pacientului și procesul de tratament, poți fi sigur că vei avea parte de servicii excelente.

Să fii consultat de un medic dentist este primul pas spre a avea o mai bună sănătate orală. Cu sfaturile de mai sus, găsirea unui cabinet stomatologic bun, cu profesioniști care să te ajute să-ți atingi obiectivele de sănătate orală și cu prețuri pe măsura bugetului personal, ar trebui să fie o operațiune ușoară. 

Sursa foto: Freepik

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân