Gingivectomia: ce este explică Dr. Angheluță Andreea

Dr. Angheluță Andreea, medic specialist parodontologie, explică ce este gingivectomia.
  • Publicat:
Gingivectomia: ce este explică Dr. Angheluță Andreea
Foto: Dr. Angheluță Andreea, medic specialist parodontologie

Un zâmbet sănătos, frumos și funcțional presupune ca atât țesuturile moi, precum și țesuturile dure din cavitatea bucală să fie sănătoase. De aceea, dacă ne concentrăm doar pe ceea ce se întâmplă cu dintele și neglijăm gingia este posibil să avem probleme care ne vor da bătăi de cap. În acest sens, acest articol este dedicat sănătății dentare din perspectiva țesuturilor moi. Dr. Angheluță Andreea, medic specialist parodontologie, explică ce este gingivectomia.

Ce este gingivectomia?

Una dintre manoperele chirurgicale minore des întâlnite în stomatologie și care se referă la gingie este gingivectomia. Gingivectomia sau rezecția gingivală implică îndepărtarea chirurgicală a țesutului gingival în exces din jurul unuia sau a mai multor dinți.

”Gingivectomia se realizează în cadrul tratamentului bolilor gingivale care provoacă formarea pungilor parodontale, precum și în hiperplazia gingivală, creșterea în exces a gingiei. De asemenea, se realizează pentru pacienții care prezintă carii subgingivale dificil de tratat și cu acces redus”, explică Dr. Angheluță Andreea, medic specialist parodontologie.

De asemenea, ”Hiperplazia gingivală se întâlnește fie în cazul pacienților care poartă aparate dentare ortodontice fixe sau care au lucrări protetice, în jurul unor coroane dentare”, adaugă dr. Dr. Angheluță Andreea, medic specialist parodontologie.

Există o veste bună, și anume, că intevenția este minoră. Iar rezultate sunt sigure și predictibile. Intervenția se poate face în mod tradițional cu bisturiu sau prin tehnologie digitală prin utilizarea laserului dentar.

”Intervenția este sigură și fără durere. Pacientul beneficiază de toate protocoalele pentru managementul durerii, astfel încât să nu fie în disconfort. Recomandarea este de a se folosi pe cât posibil laserul dentar, deoarece acest lucru garantează vindecarea accelerată și faptul că manopera este noninvazivă”, explică specialistul.

În trecut, în stomatologia tradițională pacienții nu puteau fi tratați fără bisturiu sau cu vizite reduse la stomatolog. Era digitală a schimbat acest aspect. Tehnologia digitală implicată în tratamentele stomatologice moderne îi oferă pacientului, în primul rând control și apoi predicție. Rezultatele sunt avansate, iar din punct de vedere estetic, nivelul este foarte ridicat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Caria secundară: cauze și tratament
Caria secundară: cauze și tratament
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”