Cât costă un implant dentar în București?

  • Publicat:
Cât costă un implant dentar în București?

Cu toții ne dorim un zâmbet impecabil și, nu în ultimul rând, sănătos. În timp ce unii dintre noi se bucură de o dantură perfectă fără intervenții realizate de medicul stomatolog, ceilalți se văd nevoiți să calce pragul cabinetelor dentare din când în când.

Potrivit specialiștilor, controlul dentar anual este obligatoriu și nu trebuie să lipsească din fișa noastră medicală. Iar atunci când avem de-a face cu pierderi ale dinților, trebuie să ajungem cât mai curând la medicul dentist pentru un implant dentar.

Mulțumită tehnologiei avansate și a cercetărilor întreprinse în domeniul stomatologic, astăzi ne putem bucura de tratamente la toate problemele cu care ne confruntăm – indiferent de gravitatea acestora. Cu toate acestea, avem nevoie de o estimare corectă a costurilor, pentru a ne gestiona în mod optim bugetul în lunile următoare.

Când este necesar un implant dentar?

Fiecare tip de tratament dentar este diferit și se impune în anumite circumstanțe. În ceea ce privește implantul dentar, acesta este necesar în situația în care dinții naturali de pe arcadă lipsesc.

Cauzele pot fi diverse, de la pierderea unui dinte ca urmare a îmbătrânirii și până la lipsa acestora datorită experimentării unor accidente.

O altă situație în care implantul dentar se poate utiliza presupune preferința lui în detrimentul unei proteze clasice acrilice. Există pacienți care nu tolerează un astfel de tratament, motiv pentru care un implant dentar se dovedește a fi alegerea optimă.

În același timp, poți opta pentru acest tratament atunci când îți dorești un rezultat funcțional, cât mai apropiat de starea naturală a dinților.

Cât costă un implant dentar în București?

Dezvoltarea tot mai accelerată a domeniului implantologiei a condus la apariția numeroaselor tipuri de implanturi dentare. Materialele diferite folosite în realizarea acestora influențează în mod direct prețul acestora.

Din acest motiv, vei întâlni un preț pentru implantul dentar care variază între 300 și 2.000 de euro, în funcție de marca și calitatea acestuia.

Pe lângă costul implantului dentar, pacienții trebuie să ia în considerare și prețul celorlalte servicii și componente.

La Delta Clinic Dent ai o plajă largă de tipuri de implanturi dentare din care să alegi, ale căror prețuri pleacă de la 2.200 de lei și ajung la 4.800 de lei per dinte, în funcție de materialul și brandul ales. La acest preț se adaugă și eventualele alte tratamente și investigații adiționale.

Care sunt beneficiile unui implant dentar?

Prețul destul de piperat al unui implant dentar se datorează inclusiv avantajelor pe care acesta le conferă pacientului. Pe lângă aspectul natural al acestuia, un implant dentar este funcțional, practic și rezistent pe termen lung. La aceste beneficii se adaugă și:

  • Eliminarea dificultăților de vorbire și a celor masticatorii – care își fac apariția în cazul protezelor mobile;
  • Înlocuirea unei proteze mobile – folosind un implant dentar, ai parte de avantajele unei proteze fixe, chiar dacă medicul recomandă folosirea unei proteze mobile;
  • Lipsa afectării dinților vecini – în tratamentele cu implanturi dentare, înlocuirea rădăcinii dinților lipsa nu afectează dinții vecini. Se realizează doar o intervenție chirurgicală minoră;
  • Lucrări foarte precise – care conferă rezultate estetice, practice și extrem de funcționale, net superioare celor puse la dispoziție de protezele clasice;
  • Materiale variate – ale căror preț și rezistență diferă, în funcție de bugetul pus la dispoziție și de cerințele estetice;
  • Prevenirea reabsorbției osoase și a retracției gingivale – întrucât în lipsa dintelui este instalat un nou element, compatibil cu organismul.

Ce presupune tratamentul cu implant dentar?

Atât în București, cât și în oricare alt oraș din țară, tratamentul cu implant dentar se realizează aproximativ la fel. Etapele pe care trebuie să le cunoști, în calitate de pacient, sunt următoarele:

  • Realizarea consultului clinic de către medicul specialist;
  • Întreprinderea investigațiilor paraclinice, de tipul analizelor de laborator, RX sau CT;
  • Realizarea intervenției chirurgicale, prin care se inserează implanturile;
  • Respectarea perioadei de integrare a acestora, care poate varia între 4 și 6 luni;
  • Întreprinderea lucrărilor pe implanturi;
  • Monitorizarea de către medicul specialist în perioada posttratament, prin igienizare și respectarea controlului periodic realizat la fiecare 6 luni, timp de 2 ani.

Dacă îți dorești un zâmbet perfect, impecabil și cu aspect cât mai natural, la Delta Clinic Dent găsești cei mai buni profesioniști. Cu o experiență de 12 ani în estetică dentară și implantologie, Dr. Durbac se numără printre cei mai buni medici în domeniu. În cadrul clinicii, ai acces la aparatură profesionistă de înaltă calitate, mulțumită reinvestiției a peste 25% din profitul anual în tehnologie.

În plus, medicii și asistentele participă în fiecare an la cursuri de perfecționare, pentru ca pacienții să poată beneficia de cele mai bune condiții și planuri de tratament.

Investiția în propriul zâmbet este o investiție în încrederea în sine. Atunci când știm că arătăm bine, ne simțim bine. Cu cât suntem mai atenți la sănătatea noastră, cu atât putem fi mai aproape de cei din jurul nostru – iar zâmbetul nu face excepție de la această regulă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân