Semifreddo cu migdale prăjite

Massimo Mauro, bucătar-şef la Jackie O Ristorante & Bar vă recomandă Semifreddo alle mandorle tostate: "Este un desert sicilian ideal în momente speciale, mai ales acompaniat de un vin Moscato di Pantelleria, licoros şi aromat".
  • Publicat:
Semifreddo cu migdale prăjite

Massimo Mauro, bucătar-şef la Jackie O Ristorante & Bar vă recomandă Semifreddo alle mandorle tostate: „Este un desert sicilian ideal în momente speciale, mai ales acompaniat de un vin Moscato di Pantelleria, licoros şi aromat”.

Ingrediente:

100 g de mascarpone
150 ml de smântână lichidă
50 g de făină de migdale
50 g de zahăr pudră
4 albuşuri de ou
o lingură de migdale prăjite, mărunţite
4-5 forme

Mod de preparare:

Se bate smântâna cu zahărul pudră. Se adaugă făina de migdale. Separat se bat albuşurile şi se adaugă peste compoziţia iniţială. Pe fundul fiecărei forme se presară migdale prăjite, peste care se toarnă compoziţia obţinută şi se lasă la congelator cel puţin 5 ore, după care se montează în farfurie. Se serveşte după 5 minute. Este o alternativă delicioasă pentru îngheţată.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Sorbet de pepene
Sorbet de pepene
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: