galerie

GALERIE FOTO Castane coapte a la Masterchef Adrian Hădean


  • 1 kg de castane comestibile - le poţi găsi şi în supermarket
  • Înainte de a pune castanele la copt, trebuie să le crestezi coaja. Altfel, în loc de castane coapte, obţii castane explodate.
  • O crestătură ajunge pentru a preveni exploziile, două sunt şi mai bune iar trei crestături îţi garantează că după coacere, coaja se va desprinde repede şi uşor de pe castană.
  • Puteţi coace castanele pe plită/aragaz, într-o tigaie, cu capac deasupra eventual. Puneţi castanele într-o tigaie antiaderentă, una cu găuri (cum e cea de faţă), una de fontă. Pune un capac peste ele pentru cinci-şase minute apoi ia capacul şi întoarce-le.
  • Sau le puteţi coace în cuptor. E important ca acesta să fie bine încins. 250 de grade Celsius ar fi o temperatură potrivită. Dacă ţineţi castanele prea mult pe foc, se deshidratează şi devin ca pietrele. Durează mai mult, cuptorul trebuie să fie bine încins şi e nevoie să le stropeşti constant cu apă, altfel se usucă. Dacă ai un cuptor care coace cu aburi e perfect, dacă nu, mai bine pune şi o tavă cu apă în cuptor când coci castanele.
  • Dacă aveţi un grătar cu cărbuni peste care puteţi pune un capac, o să obţineţi nişte castane coapte cu o aromă deosebită.
  • În şase minute s-au copt pe o parte şi au crăpat a uscăciune pe cealaltă. Aşa că le-am întors.
  • După alte şase minute, le-am scos.
  • Am udat un prosop de bucătărie, l-am stors şi l-am pus peste castane.
  • Faza cu prosopul ud e pentru a uşura curăţarea castanelor.
  • Sau lasă-le trei-patru minute sub un şerveţel umed.
  • S-aveţi poftă!
  • GALERIE FOTO Castane coapte a la Masterchef Adrian Hădean
  • GALERIE FOTO Castane coapte a la Masterchef Adrian Hădean
1 kg de castane comestibile - le poţi găsi şi în supermarket
1/1