Cum faci acasă pate de ficat sănătos și gustos. Rețeta fără ingrediente dubioase

Puteţi servi pate de ficat de casă pe felii de pâine integrală, ardei gras sau crackerşi din secară.
  • Publicat:
Cum faci acasă pate de ficat sănătos și gustos. Rețeta fără ingrediente dubioase
Foto: Shutterstock

Pentru astăzi v-am pregătit o rețetă de colecție: pate de ficat de casă. E simplu de preparat, foarte gustos, nu conține aditivi și alte dubioșenii precum conservele de carne din comerț.

Vă invit să descoperiți ingredientele și modul de preparare pentru acest delicios pate de ficat de casă!

Pate de ficat de casă – ingrediente

Pate de ficat de casă – simplu, sănătos, gustos!
Sursa foto: Shutterstock

Rețetă pate de ficat

  1. Ficatul se curăţă, se spală, se taie bucăţele şi se lasă la marinat în lapte, împreună cu doi căţei de usturoi zdrobit, la frigider, timp de o oră-două.
  2. Se curăţă şi se taie mărunt două cepe medii, se călesc în cratiţă două minute, până capătă o nuanţă aurie, apoi se adaugă ficatul scos de la frigider, scurs de zeamă. Se mai călesc împreună timp de câteva minute, apoi se adaugă laptele în care au stat ficăţeii la marinat, împreună cu alţi doi căţei de usturoi, 1-2 foi dafin, cimbru (o linguriţă), piper, sare după gust şi se fierb la foc mic, până când zeama scade bine şi ficatul e pătruns.
  3. Dacă doriţi să daţi mai multă culoare pateului, puteţi adăuga puţină pastă de tomate, boia sau ardei iute.
  4. Aproape de final, se adaugă 100 ml de vin roşu şi se scot foile de dafin, pentru a nu lăsa un gust amar preparatului. Apoi, se lasă puţin amestecul la răcit, astfel încât să nu fie fierbinte, se pune după aceea în blender, împreună cu untul, şi se mixează până când se obţine o pastă omogenă, fină. Nu vă speriaţi dacă amestecul rezultat este moale, acesta se va întări odată ce îl băgaţi la frigider.

Puteţi servi pateul de ficat pe felii de pâine integrală, ardei gras sau crackerşi din secară. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”