Esti pudica? Trateaza-te!

Cel mai des intalnit complex este acela al aspectului fizic.Acestea provin fie din copilarie, fie din adolescenta, si creeaza o imagine deformata a propriului aspect.
  • Publicat:
Esti pudica? Trateaza-te!
Esti pudica? Trateaza-te!

In 2009 sa fii pudica ar putea sa para deplasat, avand in vedere ca suntem asaltati de imagini pornografice la tot coltul. Lucrurile nu stau insa chiar asa. Daca este relativa, pudoarea este aproape sanatoasa, insa daca te impiedica sa faci ceea ce vrei, ei bine, atunci trebuie sa iei masuri.

Ca vine de la educatia din copilarie, complexe, lipsa de incredere in sine sau diferite traume, pudoarea este sanatoasa doar atunci cand nu se manifesta excesiv. Un exemplu ar fi pudoarea dintre parteneri, carora specialistii le sugereaza sa aiba retineri in a se expune total unul in fata celuilalt, fie fizic, fie verbal. Acest lucru duce la mentinerea respectului si a interesului reciproc dintre acestia.

Pe de alta parte, daca faptul ca esti pudica te impiedica sa interactionezi cu cei din jur, sa fii fericita alaturi de partenerul tau, sa faci lucruri care iti plac – cum ar fi mersul la plaja, trebuie sa actionezi imediat, intrucat pudoarea in exces este foarte nesanatoasa!

Frica de nuditate
Femeile obisnuiesc sa se minta singure doar ca sa isi justifice pudoarea: ele isi sustin refuzul de a se expune prin faptul ca nu sunt epilate, ca au celulita. In realitate insa, motivul este altul: nu corpul lor are ceva, ci ideea de a si-l expune in fata altor persoane.

Ele gasesc acest lucru respingator, vulgar, sau chiar animalic. Aceasta frica au dobandit-o in urma unor probleme ce le-au afectat pe plan psihic, motiv pentru care ele ar trebui sa apeleze la ajutorul unui psihoterapeut.

Frica de complexe
Un alt tip de pudoare, probabil cel mai des intalnit, porneste de la complexe adevarate ce tin de aspectul fizic. Acestea provin fie din copilarie, fie din adolescenta, si creeaza o imagine deformata a propriului aspect.

Unele persoane depasesc foarte greu aceste complexe (uneori cu ajutorul psihoterapiei sau chiar al chirurgiei estetice) sau nu le depasesc deloc, acestea manifestandu-se in comportament, increderea in sine sau relatia cu ceilalti.

Tine minte totusi ca sa inveti sa fii mai putin pudica nu inseamna neaparat sa te vezi perfecta, ci doar sa te accepti asa cum esti, ca pana la urma, in viata sunt lucruri mult mai importante decat micile tale defecte.

Obisnuieste-te cu corpul tau
Chiar daca ti se pare dezgustator sau imoral, petrece-ti macar jumatate de ora pe zi fara haine. Acest lucru iti va permite sa te obisnuiesti cu corpul tau si cu imperfectiunile sale.

Pune-ti in valoare atu-urile
Gandeste-te la un lucru: rar vezi o femeie perfecta! Majoritatea dintre ele stiu doar cum sa se puna in valoare, aratand lumii ce e frumos la ele, si nu ceea ce le complexeaza.
De ce nu ai face si tu acelasi lucru?

Nu-ti fie frica de partenerul tau
Daca sa apari goala in fata lui ti se pare de-a dreptul infricosator, gandeste-te ca dintre toate femeile „perfecte” din lumea asta, el te-a ales pe tine. Asta inseamna ca te place si ca nu nu va rade de tine cand te vei dezbraca! Pana la urma, poate si el are niste retineri sa se dezbrace in fata ta. Asa ca, multa rabdare si depasiti-le impreuna!

Tine minte ca, pana la urma, este foarte important este sa te simti bine in pielea ta. Chiar si atunci cand este…goala!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Cum stau altii cu nervii
Cum stau altii cu nervii
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”