Fa sport in functie de unde iti petreci vacanta

Voleiul pe plaja este foarte tentant si are numerosi adepti.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Fa sport in functie de unde iti petreci vacanta
Fa sport in functie de unde iti petreci vacanta

Esti in vacanta? Ei bine, asta nu inseamna ca trebuie sa lenevesti cat e ziua de mare. Din contra! Ai timp liber, spatiu, vremea este de partea ta – trebuie sa faci miscare! Fie ca esti la mare sau la munte, adapteaza-ti tipul de sport si practica-l fara retineri!

Daca mergi la mare

Ti-ai ales plaja ca destinatie de vacanta pentru relaxarea totala pe care ti-o ofera. Tine cont insa de faptul ca te poti relaxa in mai multe feluri, chiar si prin miscare.

Activitatea ideala: voleiul pe plaja
O minge, un fileu, cativa jucatori si partida poate sa inceapa. Voleiul pe plaja este foarte tentant si are numerosi adepti. Sport cardio complet, acesta este excelent pentru inima ta. Iti lucreaza si corpul: bratele si bustul devin mai ferme, muschii fesieri sunt conturati si ei, gambele sunt lucrate datorita alergatului pe nisip, plus sa nu mai zicem ca faci o adevarata sedinta de aerobica, prin diversitatea miscarilor pe care le adopti.

Toate astea, fara a uita ca te si bronzezi, mai ales in partile mai “dificile”, din cauza carora pe sezlong, ai fi nevoita sa stai in pozitii extrem de incomode.

Pentru senzatii tari: kitesurfing-ul
Kitesurfingul te va seduce daca esti o amatoare de sporturi bazate pe alunecare. Atentie mare insa: chiar si cu un zmeu care te tracteaza, corpul tau va depune ceva efort. Pe placa de surf, trebuie sa iti folosesti forta bratelor si a picioarelor pentru a-ti mentine echilibrul si a aluneca pe apa.

Abdoment, gambe, brate, de toate ai nevoie asa ca iti vei lucra din plin musculatura. Tot ce trebuie sa faci este sa gasesti un spatiu delimitat pentru practicarea acestui sport.

Daca mergi la munte
Muntele este de obicei preferat de persoanele care vor sa se fereasca de agitatie si sa isi regaseasca linistea. Nu uita insa ca muntele este un mare teren de joc, ce permite practicarea a numeroase sporturi in aer liber.

Activitatea ideala: drumetiile

Accesibile tuturor, acestea iti dau ocazia sa descoperi peisaje magnifice si locuri inaccesibile pentru masina. Totul, in timp ce lucrezi la sanatatea ta. Mergand pe jos, iti vei lucra in profunzime muschii, iti vei ameliora ritmul cardiovascular, iti vei contura gambele, coapsele si fesele. Balansarea bratelor te obliga sa adoptezi o postura mai buna, asa ca iti vei indrepta coloana si o vei scuti de presiuni inutile.

Pentru senzatii tari: rafting
Raurile de munte sunt locul ideal pentru amatorii de rafting. Ambarcata intr-o barca pneumatica, trebuie sa faci fata curentilor puternici de apa. Intre senzatiile puternice si distractie, intregul corp este lucrat: pentru a-ti mentine echilibrul abdomenul se contracta, bratele sunt tot timpul in activitate, iar picioarele aflate intr-o permanenta cautarea a sustinerii nu se odihnesc nici ei.

Activitate de familie, raftingul te face sa descoperi natura, totul cu multa adrenalina si miscare.

Tu ce sport vei practica vara aceasta?

Citeste si O vara reusita in 30 de pasi

Urmărește CSID.ro pe Google News
Kangoo Fitness, aerobic la inaltime
Kangoo Fitness, aerobic la inaltime
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân