Nu poti da timpul inapoi. Sau poti?!

Flora, 32 de ani si o groaza de indoieli, are parte de socul vietii ei: se trezeste adolescenta.
  • Publicat:
Nu poti da timpul inapoi. Sau poti?!
Nu poti da timpul inapoi. Sau poti?!

Parfumul adolescentei? Ce vremuri, nu?! Cine nu e nostalgic, e clar inca adolescent… Asadar, cum ar fi ca printr-o intamplare fericita sa fii iar de 16 ani. Flora, 32 de ani si o groaza de indoieli, are parte de socul vietii ei: se trezeste adolescenta. Deci, ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se-ntample!

Protagonistii
Olly lucra la o firma de avo­catura care se ocupa de numeroase treburi plictisitoare de birocratie taraganate luni de zile si era plina de barosani imbuibati (mai putin Olly, desigur) care cautau pe diferite cai sa-i termine pe alti barosani imbuibati din motive necunoscute, cu companii cu nume parca furate din James Bond.

Eu eram contabila la o megacorporatie – eram mii de angajati. E relatia perfecta, insa ceva lipseste…

O nunta cu… neprevazut
Cea mai veche prietena a mea de la scoala, Tashy, se marita… Ma bucuram ca se ma­ri­ta cu sau fara mire. In scoala, ne facuseram multe planuri de nunta. Sigur, nu inainte de 22 de ani (acum aveam amandoua 32). In genul printesei Diana. Si probabil aveam sa ne maritam cu printul Edward (eh, daca stiam noi…) sau cu John Taylor.

Clelland, baiatul rebel
Clelland fusese plecat mai toata vara. Eu ma complacusem intr-o depresie de cosmar, lucrand la o cooperativa si straduindu-ma sa le mananc alor mei zilele. Pe urma, fix la sfarsitul dupa-amiezii… apare el bronzat, slab si rapitor.

Tu si eu. Sa cucerim lumea…
Nimeni nu iubise asa vreodata. Nimeni nu era asa ca dragul meu Clelland. Nimeni nu vedea. M-am uitat pe geam cum, dupa ce asteptase jumatate de ora, s-a tarat ciudat pe poteca din gradina, si am plans cu gandul grandios dramatic ca n-am sa-l mai vad niciodata.

Top secret
Nu-i povestisem niciodata lui Olly despre Clelland. In primul rand, pentru ca urmam regula tampita „nu-i spune noului prieten despre fosti, trebuie sa creada ca esti virgina”. Pe urma… ei, unele chestii sunt prea intime. Si in plus, cred ca nimeni nu trebuie sa stie totul despre adolescenta celuilalt, altfel nimeni n-ar mai iesi cu nimeni.

Doreste-ti cu adevarat!
Tortul era un cosmar absurd de saispe etaje, cu flori care se buclau crocant pe fiecare colt. Am inchis ochii strans. Ce faci? Mi-a soptit Tashy. Imi pun o dorinta cand se taie tortul… Apoi au ridicat cutitul. Am inchis ochii oricum. „As vrea… as vrea sa fiu mare si dragostea sa fie simpla.” Si dorinta chiar se implineste…

„Iti amintesti cum a fost prima oara” de Jenny Colgan, Editura Humanitas, 312 pag., 27 lei

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Te intrebi de ce esti inca singura?
Te intrebi de ce esti inca singura?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”